1el.Griekse kruiden(mix van oregano, basilicum, tijm en mint)
150gramgroene olijven(met knoflook of basilicum zijn extra lekker)
Instructies
Pak een grote mengkom en doe daar de bloem, gist, zout en suiker in en meng even door elkaar.
Doe dan het lauwwarme water erbij, met 2 messen maak je snijbewegingen totdat het gemengd is en een deeg is geworden.
Daarna bestuif je een droog en schoon werkblad met wat bloem en ga je 10 minuten kneden met de hand.
Snij de helft van de olijven in schijfjes en kneed door het deeg. Voeg ook de helft van de Griekse kruiden toe en kneed even door.
Maak alvast de vorm die je straks wilt. Laat 45 minuten afgedekt met een vochtige theedoek rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven op 210 graden.
Vervolgens duw je het deeg in met natgemaakte vingers, duw daar de rest van de(doorgesneden) olijven in, verdeel de rest van de Griekse kruiden en 3 el. olijfolie erover.
Bak in 15 tot 20 minuten af (check even of hij mooi bruin is).