Borrelbrood olijven

olijvenbrood

Dit brood kan iedereen zelf maken, echt waar! Ik ben namelijk helemaal niet goed in bakken maar dit vind ik zelfs leuk (omdat het zo simpel is). Het lijkt eigenlijk op focaccia met olijven en ik heb er ook nog wat heerlijke kruiden aan toegevoegd. Ideaal als borrelhapje of voor bij een maaltijdsoep. Wij hebben het bij een lekkere dikke soep gegeten met veel groenten er in :). Maar als je bezoek krijgt dan is dit natuurlijk ook wel een topper van een borrelhap toch? Ik heb er gewoon wat romige boter bij gedaan maar een kruidenboter zal ook vast goed erbij smaken. En toevallig is dit broodje (zonder de boter dan ;)) helemaal vegan

borrelbrood olijven

Borrelbrood olijven

Dit heerlijke borrelbrood kun je gewoon lekker zelf maken!
4 van 1 beoordeling
Voorbereiding 30 min
Bereiding 15 min
rijstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 450 gram fijne patentbloem
  • 50 gram fijne patentbloem (om te bestuiven)
  • 7 gram droge gist
  • 2 tl. zout
  • 1 tl. suiker
  • 300 ml. lauwwarm water
  • 1 el. Griekse kruiden (mix van oregano, basilicum, tijm en mint)
  • 150 gram groene olijven (met knoflook of basilicum zijn extra lekker)

Instructies
 

  • Pak een grote mengkom en doe daar de bloem, gist, zout en suiker in en meng even door elkaar.
  • Doe dan het lauwwarme water erbij, met 2 messen maak je snijbewegingen totdat het gemengd is en een deeg is geworden.
  • Daarna bestuif je een droog en schoon werkblad met wat bloem en ga je 10 minuten kneden met de hand.
  • Snij de helft van de olijven in schijfjes en kneed door het deeg. Voeg ook de helft van de Griekse kruiden toe en kneed even door.
  • Maak alvast de vorm die je straks wilt. Laat 45 minuten afgedekt met een vochtige theedoek rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven op 210 graden.
  • Vervolgens duw je het deeg in met natgemaakte vingers, duw daar de rest van de(doorgesneden) olijven in, verdeel de rest van de Griekse kruiden en 3 el. olijfolie erover.
  • Bak in 15 tot 20 minuten af (check even of hij mooi bruin is).
Trefwoord Brood, Kruiden, Olijven
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top