Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met gerookte zalm
Dit heerlijke gerecht bevat
300 gram groenten per persoon
!
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
2
calorieën
410
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
500
gram
witte asperges
▢
100
gram
groene aspergetips
▢
100
gram
gerookte zalm
▢
3
stuks
eieren
▢
5
gram
verse dille
▢
5
gram
verse bieslook
Botersausje
▢
0,5
blokje
groentebouillon
(minder zout)
▢
55
gram
boter
▢
15
gram
bloem
▢
500
ml.
water
Instructies
Doe het water met groentebouillonblokje in een pan.
Was en schil de witte asperges en snij het laatste stukje er af.
Doe wat schillen en de kontjes van de asperges bij de pan met bouillon.
Was de groene aspergetips en snij een klein stukje van het uiteinde af. Schillen is niet nodig.
De witte asperges kook je ongeveer 8 minuutjes (ligt aan de dikte). En dan laat je ze nog 10 minuten met de deksel op de pan na garen.
De groene aspergetips kook je zo’n 3 minuten.
Doe 1/3 deel van de boter in de pan en bak, als het gesmolten is, daar de bloem kort in gaar. Zo'n 2 minuten.
Blijf roeren zodat het niet aan bakt. Giet dan beetje, bij beetje 250 ml. van de bouillon (zonder schilletjes en kontjes) bij het mengsel.
Als het goed gemengd is dan haal je de pan van het vuur en roer je de rest van de nog koude boter in blokjes er doorheen.
Voeg de helft van de bieslook toe aan de saus en evt. wat peper naar smaak.
Roerbak de eitjes en voeg ook daar nog wat peper en verse bieslook aan toe.
Maak het bord op met alle asperges, de gerookte zalm, botersaus en verse dille.
Trefwoord
Asperges, Ei, Verse kruiden, Zalm
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo