Witte en groene asperges met gerookte zalm, roerei, verse kruiden en een botersausje. Ik vind het witte goud heerlijk! Als het door het jaar heen te krijgen was dan zou het misschien anders zijn, maar nu heb je maar een korte periode dat je ze kunt kopen. Bovendien begint het dan ook echt lente te worden en die associatie maakt voor mij het gerecht ook lekkerder💛. Deze keer heb ik ze gecombineerd met gerookte zalm. Ik hou ook wel van de Brabantse variant met dikke plakken ham en gekookt ei. Maar ik moet zeggen dat de zilte gerookte zalm het bij mij heel goed doet! Hou jij van asperges met gerookte zalm? Of eet je asperges liever met wat anders? Laat het me weten in een reactie onder aan deze pagina. Dan kan ik dat ook eens proberen :).
Asperges met gerookte zalm
Dit heerlijke gerecht bevat 300 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 410 kcal
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 100 gram groene aspergetips
- 100 gram gerookte zalm
- 3 stuks eieren
- 5 gram verse dille
- 5 gram verse bieslook
Botersausje
- 0,5 blokje groentebouillon (minder zout)
- 55 gram boter
- 15 gram bloem
- 500 ml. water
Instructies
- Doe het water met groentebouillonblokje in een pan.
- Was en schil de witte asperges en snij het laatste stukje er af.
- Doe wat schillen en de kontjes van de asperges bij de pan met bouillon.
- Was de groene aspergetips en snij een klein stukje van het uiteinde af. Schillen is niet nodig.
- De witte asperges kook je ongeveer 8 minuutjes (ligt aan de dikte). En dan laat je ze nog 10 minuten met de deksel op de pan na garen.
- De groene aspergetips kook je zo’n 3 minuten.
- Doe 1/3 deel van de boter in de pan en bak, als het gesmolten is, daar de bloem kort in gaar. Zo'n 2 minuten.
- Blijf roeren zodat het niet aan bakt. Giet dan beetje, bij beetje 250 ml. van de bouillon (zonder schilletjes en kontjes) bij het mengsel.
- Als het goed gemengd is dan haal je de pan van het vuur en roer je de rest van de nog koude boter in blokjes er doorheen.
- Voeg de helft van de bieslook toe aan de saus en evt. wat peper naar smaak.
- Roerbak de eitjes en voeg ook daar nog wat peper en verse bieslook aan toe.
- Maak het bord op met alle asperges, de gerookte zalm, botersaus en verse dille.
Trefwoord Asperges, Ei, Verse kruiden, Zalm