Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de loempiaatjes.
Kook water in een waterkoker en overgiet vervolgens de taugé ermee. Ze zijn nu nog knapperig maar wel ontdaan van eventuele bacterien.
De rijstnoedels kook je volgens verpakking.
Ondertussen kun je de komkommer in linten schaven met een kaasschaaf. Hou de schil er gewoon omheen voor extra vezels.
Doe de loempia's in de oven als deze op temperatuur is.
Meng alle ingrediënten voor de dressing, de knoflook pers je uit of snij je heel klein. Je hebt waarschijnlijk teveel voor de bowls die je hebt maar je kunt de saus ook gebruiken voor allerlei andere Aziatische gerechten de rest van de week.
Maak de bowls op met de noedels in het midden, leg de komkommerlinten in rolletjes erbij.
Ook de geraspte wortel, taugé en verse kruiden leg je in de bowl erbij. De babyspinazie heb ik apart geserveerd, als je nog ruimte in de bowl zelf hebt kun je dat er ook nog bij doen.
Snij een stukje limoen af en doe in de bowl erbij, zo kan iedereen nog wat limoensap er overheen sprenkelen.
Snij de loempiaatjes doormidden en stop ze, met de binnenkant naar boven, in de bowl erbij. Maak af met de pinda's. Geniet ervan!