Vegan bowl met wortel, taugé, loempia’s en pinda’s. Dit gerecht is toevallig vegan geworden, ik ging voor een fris vegetarisch gerecht maar uiteindelijk bleek ik een vegan recept te hebben gemaakt. Voor de vlees- en visliefhebbers: het is er zeker niet minder lekker op geworden! Deze Aziatische bowls zitten boordevol smaak, mede dankzij de verse koriander, munt en de pittige saus. Mocht je niet van koriander gecharmeerd zijn dan kun je ook platte peterselie gebruiken.
Ik heb voor de saus flink wat zoete, zure en pittige smaakmakers gebruikt. In het recept maak je een behoorlijke portie maar het is niet erg als je wat overhoudt, dat kun je gewoon voor een ander Aziatisch recept gebruiken. Dit recept heb ik voor een Instagram marketingopdracht gemaakt en omdat de kommen en het bestek, waar het om ging, uit Vietnam komen heb ik een Vietnamese bowl gemaakt. Het heet officieel ‘bun bo nam bo’. Altijd leuk als je gasten te eten krijgt om dat er even bij te benoemen toch? Geniet van deze heerlijke vegan bowl met frisse en pittige smaken.
Vegan bowl
keukenapparatuur
- 1 kaasschaaf
Ingrediënten
- 100 gram rijstnoedels
- 0,5 stuk komkommer
- 125 gram taugé
- 100 gram geraspte wortel
- 2 el. licht gezouten pinda's
- 4 stuks vegan loempia's
- 50 gram babyspinazie
- 1 stuk limoen
- 4 takjes verse koriander
- 4 takjes verse munt
Ingrediënten voor de saus
- 0,5 teen knoflook
- 4 el. water
- 2 el. sojasaus
- 1 el. suiker
- 1 el. limoensap
- 1 tl. chilipeper poeder
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de loempiaatjes.
- Kook water in een waterkoker en overgiet vervolgens de taugé ermee. Ze zijn nu nog knapperig maar wel ontdaan van eventuele bacterien.
- De rijstnoedels kook je volgens verpakking.
- Ondertussen kun je de komkommer in linten schaven met een kaasschaaf. Hou de schil er gewoon omheen voor extra vezels.
- Doe de loempia's in de oven als deze op temperatuur is.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing, de knoflook pers je uit of snij je heel klein. Je hebt waarschijnlijk teveel voor de bowls die je hebt maar je kunt de saus ook gebruiken voor allerlei andere Aziatische gerechten de rest van de week.
- Maak de bowls op met de noedels in het midden, leg de komkommerlinten in rolletjes erbij.
- Ook de geraspte wortel, taugé en verse kruiden leg je in de bowl erbij. De babyspinazie heb ik apart geserveerd, als je nog ruimte in de bowl zelf hebt kun je dat er ook nog bij doen.
- Snij een stukje limoen af en doe in de bowl erbij, zo kan iedereen nog wat limoensap er overheen sprenkelen.
- Snij de loempiaatjes doormidden en stop ze, met de binnenkant naar boven, in de bowl erbij. Maak af met de pinda's. Geniet ervan!