Snij de courgette in blokjes en de wortelen in plakjes.
Kook wat water in de waterkoker of zet meteen de juiste hoeveelheid water in een pan op het vuur (kijk even op de verpakking van de couscous hoeveel water je moet gebruiken).
De bosui mag je in ringetjes snijden.
Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat olie in, bak de witte gedeeltes van de bosui, de wortelen en courgette gaar.
Als het water gekookt heeft doe je de couscous erbij, er moet nu geen warmtebron aan zijn, je legt gewoon de deksel op de pan en laat de couscous wellen (zo lang als op de verpakking staat).
Als de couscous klaar is roer je de ras el hanout er doorheen met de extra vierge olijfolie.
Doe nu ook de groenten bij de couscous en roer even door.
Leg alles in een grote schaal en doe de fetakaasblokjes er bovenop.
Was de vijgen en snij in puntjes, ongeveer 6 stuks per vijg. Leg op de couscous.