Couscous salade met vijgen

couscous salade met vijgen

Deze couscous salade met vijgen bevat ontzettend veel groenten en is met een bereidingstijd van een kwartier met recht snel en slank te noemen. Ik heb wortel, courgette, bosui, fetakaas en pompoenpitten toegevoegd. Als kruiden heb ras el hanout gepakt, dat vind ik altijd superlekker in de couscous. De pompoenpitten geven dat extra knapperige aan het gerecht en zijn met hun eiwit, omega 6 en 9, onverzadigde vetten en B-vitamines ook nog eens super gezond. 

Omdat ik verse vijgen heb gebruikt is dit gerecht net niet budgetvriendelijk te noemen. Hoewel je door het weglaten van vlees en vis toch echt wel goedkoop uit bent met dit vegetarische recept. Deze couscous salade met vijgen is eigenlijk lauwwarm want je bereidt wel de couscous, wortelen en courgette, maar door de fetakaas en vijgen koud toe te voegen koelt het snel af. En dat doet niks af aan de smaak, hartstikke lekker op een warme dag.

Je kunt deze salade het beste in een grote hoeveelheid maken, dan kun je de volgende dag nog een bak mee naar je werk nemen voor de lunch. Wel goed je naam er op zetten want ik denk dat hij anders zo weg is ;).

couscous salade met vijgen

couscous salade met vijgen

Deze heerlijke, rijkgevulde salade is goed voor 275 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Marokkaans
Porties 2
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram bospeen
  • 1 stuk courgette
  • 2 stuks bosui
  • 150 gram (volkoren) couscous
  • 1 el. ras el hanout
  • 1 el. pompoenpitten
  • 2 stuks verse vijgen
  • 2 el. fetakaas in kruidenolie
  • 2 el. olijfolie (extra vierge)

Instructies
 

  • Snij de courgette in blokjes en de wortelen in plakjes.
  • Kook wat water in de waterkoker of zet meteen de juiste hoeveelheid water in een pan op het vuur (kijk even op de verpakking van de couscous hoeveel water je moet gebruiken).
  • De bosui mag je in ringetjes snijden.
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat olie in, bak de witte gedeeltes van de bosui, de wortelen en courgette gaar.
  • Als het water gekookt heeft doe je de couscous erbij, er moet nu geen warmtebron aan zijn, je legt gewoon de deksel op de pan en laat de couscous wellen (zo lang als op de verpakking staat).
  • Als de couscous klaar is roer je de ras el hanout er doorheen met de extra vierge olijfolie.
  • Doe nu ook de groenten bij de couscous en roer even door.
  • Leg alles in een grote schaal en doe de fetakaasblokjes er bovenop.
  • Was de vijgen en snij in puntjes, ongeveer 6 stuks per vijg. Leg op de couscous.
  • Eindig met de pompoenpitten. Eet smakelijk!
Trefwoord courgette, couscous, Fetakaas, Vijgen
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven