Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met ansjovis
Deze makkelijke, gezonde pasta bevat
165 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, lunch
Keuken
Italiaans
Porties
2
calorieën
475
kcal
keukenapparatuur
1 kaasschaaf
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
150
gram
volkoren pasta
▢
30
gram
ansjovis
(30 gram = 1 blikje)
▢
25
gram
pecorino
▢
250
gram
kleine trostomaten
▢
30
gram
rucola
▢
200
ml.
tomatenpassata
▢
10
stuks
pitloze zwarte olijven
▢
2
tl.
tijm
▢
2
tl.
rozemarijn
▢
1
el.
oregano
Instructies
Kook de pasta volgens verpakking.
De tomatenpassata doe je, met wat goede olijfolie, in een steelpan met alle kruiden erbij. Voeg ook wat peper naar smaak toe.
Snij de ansjovis klein en voeg toe aan de saus, roer door en laat een aantal minuten zachtjes koken.
Snij de tomaten klein en de olijven doormidden. De pecorino schaaf je met een kaasschaaf in kleine plakjes.
Als de pasta klaar is, giet je deze af (doe altijd een beetje van het kookvocht terug in de pasta-pan).
Voeg de saus, rucola en de tomaten toe aan de pasta. Meng door elkaar en doe de deksel op de pan zodat de tomaten en rucola een beetje kunnen garen.
Maak de borden op met de olijven en pecorino-kaas er bovenop.
Trefwoord
Ansjovis, Pasta, Pecorino, tomaat
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo