Pasta met ansjovis

pasta met ansjovis

Pasta met ansjovis verwerkt in de saus, tomaten, olijven en pecorino. Ken je de kaas pecorino al? Het is een heerlijke Italiaanse schapenkaas. Hij is niet in alle supermarkten te verkrijgen dus mocht je hem niet kunnen vinden dan is een Parmezaanse kaas ook altijd goed. Ik heb de ansjovis in stukjes gesneden en vervolgens in de kruidige saus verwarmd, de ansjovis smelt dan helemaal weg en geeft een heerlijke diepe smaak aan de tomatensaus.

pasta met ansjovis

Ik eet zelf al een tijdje volgens een aantal adviezen uit de traditionele Chinese voedingsleer en deze pasta met ansjovis past daar goed bij. Het is licht verteerbaar en vezelrijk. Als je een extra portie maakt, dan heb je meteen een warme lunch voor de dag erna. Je kunt het dan ook als pastasalade op kamertemperatuur eten, dat is wel zo handig als je naar je werk gaat de volgende dag bijvoorbeeld. 

Vanuit de TCV (Traditionele Chinese Voedingsleer) is het wel zo dat je de lichte avondmaaltijd liefst voor 19.00 uur nuttigt én wat minder koolhydraten neemt. Je kunt dan 50 gram pasta rekenen per portie, dat geldt ook voor de lunchportie.

pasta met ansjovis

Pasta met ansjovis

Deze makkelijke, gezonde pasta bevat 165 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 475 kcal

keukenapparatuur

  • 1 kaasschaaf

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren pasta
  • 30 gram ansjovis (30 gram = 1 blikje)
  • 25 gram pecorino
  • 250 gram kleine trostomaten
  • 30 gram rucola
  • 200 ml. tomatenpassata
  • 10 stuks pitloze zwarte olijven
  • 2 tl. tijm
  • 2 tl. rozemarijn
  • 1 el. oregano

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • De tomatenpassata doe je, met wat goede olijfolie, in een steelpan met alle kruiden erbij. Voeg ook wat peper naar smaak toe.
  • Snij de ansjovis klein en voeg toe aan de saus, roer door en laat een aantal minuten zachtjes koken.
  • Snij de tomaten klein en de olijven doormidden. De pecorino schaaf je met een kaasschaaf in kleine plakjes.
  • Als de pasta klaar is, giet je deze af (doe altijd een beetje van het kookvocht terug in de pasta-pan).
  • Voeg de saus, rucola en de tomaten toe aan de pasta. Meng door elkaar en doe de deksel op de pan zodat de tomaten en rucola een beetje kunnen garen.
  • Maak de borden op met de olijven en pecorino-kaas er bovenop.
Trefwoord Ansjovis, Pasta, Pecorino, tomaat
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven