Snipper de sjalotjes en pers of snij de knoflook klein.
Doe de knoflook, komijn, koriander (bij zaadjes moet je ze eerst even roosteren in een droge pan), laos, gember, kleingesneden sjalotjes, trassie en nootjes in een vijzel en maal tot een pasta.
Doe een paar eetlepels olie in een braadpan en bak de kruidenpasta zo'n 3 min. op laag vuur.
Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
Voeg de helft van de kokosmelk en een scheutje water toe, roer goed om.
Doe dan de limoenblaadjes, het wit van de citroengras en de salam-blaadjes toe en kook zachtjes zo’n 1,5 uur met de deksel van de pan.
Na 1,5 uur is alles wat ingekookt, je kunt nu weer wat kokosmelk toevoegen. De rode peper kun je er nu eventueel ook bij doen.
In totaal is er wel zeker 3 uur nodig voor lekker mals vlees. Kijk tussendoor steeds even of er water en/of kokosmelk bij moet.
Haal op het eind alle blaadjes en het citroengras eruit.
Beef rendang is lekker met wat rijst, platbrood en/of zoetzure groentes erbij.