Beef rendang

Beef rendang

Deze heerlijke beef rendang was een van mijn eerste recepten. En ook een van mijn eerste foodfoto’s, dat is ook echt wel te zien! :0 Ik was aan het twijfelen of ik dit dus wel zou delen, maar dit is echt de allerlekkerste stoofschotel die ik ken dus dan maar met een wat mindere foto. 

Ik heb flink wat verse kruiden en andere smaakmakers gehaald bij een toko hier in de buurt. Ik heb een groot deel daarvan gewoon ingevroren voor een andere keer. Want je krijg bij een toko altijd veel voor weinig. In het recept zelf heb ik ook de alternatieven, die je gewoon in de Nederlandse supermarkt kunt kopen, gezet. Maar de smaken daarvan zijn wel echt anders. Je krijgt dan nog steeds een heerlijke beef rendang maar net even wat anders. Als je het leuk vindt dan zou ik dus zeker adviseren om eens bij een toko de ingrediënten te halen, dan kun je meteen goede kwaliteit diepvriesgarnalen, dumplings, stoommandjes etc. kopen. Ik koop althans altijd de halve winkel leeg, haha.

Deze kruidige stoofpot kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Ik voeg er altijd wel een klein rood pepertje aan toe, het hoort wel een beetje pittig te zijn. Maar deze heerlijkheid is ook in de milde variant echt heel lekker. Serveer het met platbrood, rijst en/of zoetzure groenten. Ik ben heel benieuwd wat je van dit favoriet recept van mijn voorproever (a.k.a. echtgenoot) vindt, laat het me even weten in het opmerkingenveld onder dit recept. 

Beef rendang

Beef rendang

Beef rendang is een kruidige en licht pittige stoofpot. Geniet ervan!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Stooftijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 2 porties

keukenapparatuur

  • 1 vijzel

Ingrediënten
  

  • 500 gram sukadelappen (of riblappen)
  • 1 tl. korianderzaad
  • 1 tl. komijnzaad
  • 1 teen knoflook
  • 2 stuks sjalotjes
  • 4 cm. laos (of extra gember)
  • 4 cm. gember
  • 2 cm. geelwortel (of kurkumapoeder)
  • 2 tl. trassie
  • 3 stuks kimirienoten
  • 2 stuks limoenblaadjes
  • 1 stuk citroengras
  • 2 stuks salamblaadjes (of laurierblaadjes)
  • 250 ml. kokosmelk

optioneel:

  • 1 stuks rode peper
  • 10 gram verse koriander

Instructies
 

  • Snij het vlees in gelijke stukken.
  • Snipper de sjalotjes en pers of snij de knoflook klein.
  • Doe de knoflook, komijn, koriander (bij zaadjes moet je ze eerst even roosteren in een droge pan), laos, gember, kleingesneden sjalotjes, trassie en nootjes in een vijzel en maal tot een pasta.
  • Doe een paar eetlepels olie in een braadpan en bak de kruidenpasta zo'n 3 min. op laag vuur.
  • Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
  • Voeg de helft van de kokosmelk en een scheutje water toe, roer goed om.
  • Doe dan de limoenblaadjes, het wit van de citroengras en de salam-blaadjes toe en kook zachtjes zo’n 1,5 uur met de deksel van de pan.
  • Na 1,5 uur is alles wat ingekookt, je kunt nu weer wat kokosmelk toevoegen. De rode peper kun je er nu eventueel ook bij doen.
  • In totaal is er wel zeker 3 uur nodig voor lekker mals vlees. Kijk tussendoor steeds even of er water en/of kokosmelk bij moet.
  • Haal op het eind alle blaadjes en het citroengras eruit.
  • Beef rendang is lekker met wat rijst, platbrood en/of zoetzure groentes erbij.
Trefwoord kokosmelk, Kruiden, pittig, rundvlees
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven