Snij de pompoen in kleine stukjes (de schil kun je mee opeten) en kook gaar in ruim water voor zo’n 8 tot 10 minuten.
Maak de bouillon door het water te koken en dan de groentebouillon daaraan toe te voegen.
Doe wat olie in een pan en voeg de kleingesneden (of geperste) knoflook en orzo toe.
Roer om en voeg dan de bouillon en erwtjes in één keer toe.
Kook zachtjes voor zo’n 10 tot 12 minuten met de deksel op de pan, totdat de orzo gaar is. Check tussendoor of het niet droog kookt, voeg anders nog wat beetjes water toe.
Als de pasta bijna klaar is voeg je de tijm en evt. peterselie toe, blijf roeren.
Als de orzo gaar is haal je de pan van het vuur en roer je er de kaas door en voeg je de stukjes pompoen toe.
Strooi de pompoenpitten en rucola over het gerecht en serveer.
Trefwoord Erwten, Grana padano, Pompoen, Pompoenpitten