Pasta met pompoen en kaas

Pasta met pompoen en kaas

Deze romige pasta met pompoen en kaas is een echte herfsttopper. We eten in oktober en november veel pompoenen in Nederland terwijl ze bijna het hele jaar door verkrijgbaar zijn. De meeste pompoenen worden in september en oktober geoogst dus past het qua smaak en seizoen wel het beste bij de herfst. Ik gebruik in mijn pompoenrecepten bijna altijd de hokkaido-pompoen. Dat is die wat kleinere ronde met een diep oranje kleur. Ik vind die veel meer smaak hebben dan bijvoorbeeld de flespompoen (die ik dan eerder in een soep zou verwerken). Je hoeft beide pompoenen niet te schillen, maar was ze dus wel heel goed en koop liefst biologische pompoenen (dan zitten er geen bestrijdingsmiddelen in de schil).

Pasta met pompoen en kaas

Dit orzo-gerecht heb ik als een soort risotto gemaakt, orzotto dus eigenlijk. Ik heb de orzo samen met de erwten in bouillon gaar gekookt, daarna de gekookte pompoenblokjes erbij, wat kruiden en natuurlijk de grana padano (of Parmezaanse kaas). Het voordeel van een orzotto ten opzichte van een risotto is dat je bij de orzo de bouillon in één keer erbij kunt gieten, je bent dus veel sneller klaar. Op het laatst heb ik de pompoenpitten en wat rucola er op gedaan en dan is de pasta met pompoen en kaas alweer klaar! Een echt snel en slank gerecht

pasta met pompoen en kaas

Pasta met pompoen en kaas

Deze heerlijke herfstpasta is gevuld met 250 gram groenten per portie!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 545 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram orzo
  • 350 ml. water
  • 0,5 blokje groentebouillon (minder zout)
  • 250 gram pompoen (hokkaido pompoen)
  • 200 gram erwten (uit de diepvries)
  • 50 gram rucola
  • 40 gram geraspte grana padano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. tijm
  • 1 el. pompoenpitten

Optioneel:

  • 5 takjes verse peterselie

Instructies
 

  • Snij de pompoen in kleine stukjes (de schil kun je mee opeten) en kook gaar in ruim water voor zo’n 8 tot 10 minuten.
  • Maak de bouillon door het water te koken en dan de groentebouillon daaraan toe te voegen.
  • Doe wat olie in een pan en voeg de kleingesneden (of geperste) knoflook en orzo toe.
  • Roer om en voeg dan de bouillon en erwtjes in één keer toe.
  • Kook zachtjes voor zo’n 10 tot 12 minuten met de deksel op de pan, totdat de orzo gaar is. Check tussendoor of het niet droog kookt, voeg anders nog wat beetjes water toe.
  • Als de pasta bijna klaar is voeg je de tijm en evt. peterselie toe, blijf roeren.
  • Als de orzo gaar is haal je de pan van het vuur en roer je er de kaas door en voeg je de stukjes pompoen toe.
  • Strooi de pompoenpitten en rucola over het gerecht en serveer.
Trefwoord Erwten, Grana padano, Pompoen, Pompoenpitten
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven