150gramspeltbloem(+ extra voor bestuiven en reserve)
1tl.knoflook
2tl.tijm
1snufjezout
5grambakpoeder
Instructies
Snipper de ui. Zet een pan op het vuur met wat olie en bak de ui glazig.
Ondertussen was je de linzen in een zeef.
Doe alle kruiden, tomatenblokjes, kaneelstokje, water, kokosmelk en zout/peper naar smaak, samen met de linzen in de pan erbij.
Breng met de deksel er op zachtjes aan de kook en laat zo’n 25 minuten pruttelen. Roer regelmatig door, voeg zo nodig beetjes water toe.
Maak ondertussen de naanbroodjes: Doe de spelbloem in een kom, doe daar de yoghurt, tijm, een goede snuf zout, bakpoeder en de knoflook bij en meng met een vork goed door elkaar.
Als het een deeg begint te worden dan ga je met je handen kneden totdat het goed aan elkaar plakt. Als het echt te vochtig blijft dan voeg je een klein beetje bloem toe.
Maak er 4 delen van en kneed er eerst balletjes van. Doe wat bloem op je werkblad en deegroller om ze stuk voor stuk uit te rollen.
Bak ze in een droge pan op laag vuur gaar.
Bestrijk ze met wat goede extra vierge olijfolie en bestrooi evt. met een beetje tijm.
Rooster de pompoenpitten kort. Haal het kaneelstokje uit de curry en serveer met de pompoenpitten er bovenop en de naanbroodjes erbij.