Deze vegan curry met naanbroodjes en Dupuy linzen is ontzettend kruidig en vezelrijk. Ik heb veel kruiden gebruikt omdat ik zelf niet van pittig eten hou maar wel heel erg van kruidige stoofpotjes. Er zitten een heerlijke bite aan dit gerecht omdat Dupuy linzen (ook wel Dupuis genoemd) een fijne stevigheid behouden. Bij een foodblogger gaat niet alles de eerste keer perfect, ik verzin de recepten voordat ik ze ga maken, tijdens het koken verander ik dan nog dingen maar bij de naanbroodjes was het toch niet helemaal naar smaak. Ik wilde de naanbroodjes gezonder maken door speltmeel te gebruiken in plaats van speltbloem. In meel zitten nog heel veel vezels en in bloem niet meer. Maar daardoor vond ik ze wat te stevig geworden dus op de foto zie je de naanbroodjes met meel en in het recept staan ze met bloem. Je kunt zelf kiezen natuurlijk wat je het liefst gebruikt.
Naanbroodjes zijn trouwens supermakkelijk om zelf te maken en lekker bij allerlei soorten gerechten of als maaltijd op zich belegd met groenten, kruiden en vlees of kaas. Ik maak er zelfs borrelhapjes mee. In deze vegan curry met naanbroodjes heb ik kokosmelk en tomatenblokjes gedaan, zo wordt het een heerlijk romige curry.
Vegan curry met naanbroodjes
keukenapparatuur
- 1 deegroller
Ingrediënten
- 200 gram Dupuy linzen
- 1 pakje tomatenblokjes (1 pakje = 390 gram)
- 0,5 stuk ui
- 200 ml. kokosmelk
- 100 ml. water
- 1 el. pompoenpitten
- 1 tl. kurkuma
- 2 tl. paprikakruiden
- 1 tl. knoflook
- 2 tl. gember
- 2 tl. komijn
- 1 stuk kaneelstokje
Voor de naanbroodjes:
- 100 ml. sojayoghurt
- 150 gram speltbloem (+ extra voor bestuiven en reserve)
- 1 tl. knoflook
- 2 tl. tijm
- 1 snufje zout
- 5 gram bakpoeder
Instructies
- Snipper de ui. Zet een pan op het vuur met wat olie en bak de ui glazig.
- Ondertussen was je de linzen in een zeef.
- Doe alle kruiden, tomatenblokjes, kaneelstokje, water, kokosmelk en zout/peper naar smaak, samen met de linzen in de pan erbij.
- Breng met de deksel er op zachtjes aan de kook en laat zo’n 25 minuten pruttelen. Roer regelmatig door, voeg zo nodig beetjes water toe.
- Maak ondertussen de naanbroodjes: Doe de spelbloem in een kom, doe daar de yoghurt, tijm, een goede snuf zout, bakpoeder en de knoflook bij en meng met een vork goed door elkaar.
- Als het een deeg begint te worden dan ga je met je handen kneden totdat het goed aan elkaar plakt. Als het echt te vochtig blijft dan voeg je een klein beetje bloem toe.
- Maak er 4 delen van en kneed er eerst balletjes van. Doe wat bloem op je werkblad en deegroller om ze stuk voor stuk uit te rollen.
- Bak ze in een droge pan op laag vuur gaar.
- Bestrijk ze met wat goede extra vierge olijfolie en bestrooi evt. met een beetje tijm.
- Rooster de pompoenpitten kort. Haal het kaneelstokje uit de curry en serveer met de pompoenpitten er bovenop en de naanbroodjes erbij.