Snij de trostomaten in schijven. Smeer een bakplaat in met wat olijfolie.
Meng de kleingesneden of geperste knoflook met 2 eetlepels olie. Leg de schijven tomaat op de ingevette bakplaat en giet het oliemengsel er overheen en strooi er de helft van de oregano en wat peper naar smaak overheen. Zet voor 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pastaschelpen volgens verpakking.
Doe de cottage cheese in een schaaltje en meng er wat zout, peper en de rest van de oregano door.
Doe een beetje olie in een grote pan en laat in gedeeltes de spinazie slinken.
Roer op het eind de cottage cheese door de spinazie, je mag snel hierna de pan van het vuur halen.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan.
Haal de tomaten uit de oven. Vul de pastaschelpen met het spinazie-kaasmengsel en leg op de tomaten. Als je klaar bent doe je de pijnboompitjes er nog op.
Mochten de pastaschelpen ondertussen te koud geworden zijn? Zet het geheel dan nog eventjes in de oven (5 tot 10 minuutjes).