Gevulde pastaschelpen met spinazie

Gevulde pastaschelpen met spinazie

Gevulde pastaschelpen met spinazie, tomaten en hüttenkäse is bij mij op de eettafel altijd welkom! Ik heb dit recept weer vegetarische gemaakt, met extra veel groenten. De tomaten rooster je eerst in de oven, hierdoor komen er extra veel smaken vrij. Vervolgens moet je de pasta koken en de vulling gaan maken. Je bent er iets langer dan een half uur mee kwijt omdat je wat meer onderdelen moet maken maar het is het wat mij betreft zeker waard! 

Ik heb verse spinazie gebruikt maar je zou uiteraard, om het nog budgetvriendelijker te maken, ook diepvriesspinazie kunnen gebruiken. Als je het wat meer volgens de Chinese voedingsleer wilt maken dan zou ik zeker adviseren om verse groenten te gebruiken en liefst biologisch. Dan weet je zeker dat je geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. Geniet van deze heerlijke gevulde pastaschelpen met spinazie!

Gevulde pastaschelpen met spinazie

Gevulde pastaschelpen met spinazie

Deze heerlijke pastaschelpen zijn gevuld met 275 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 stuks trostomaten
  • 200 gram cottage cheese (hüttenkäse)
  • 150 gram pastaschelpen
  • 200 gram spinazie
  • 2 el. pijnboompitten
  • 1 el. oregano
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de trostomaten in schijven. Smeer een bakplaat in met wat olijfolie.
  • Meng de kleingesneden of geperste knoflook met 2 eetlepels olie. Leg de schijven tomaat op de ingevette bakplaat en giet het oliemengsel er overheen en strooi er de helft van de oregano en wat peper naar smaak overheen. Zet voor 15 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de pastaschelpen volgens verpakking.
  • Doe de cottage cheese in een schaaltje en meng er wat zout, peper en de rest van de oregano door.
  • Doe een beetje olie in een grote pan en laat in gedeeltes de spinazie slinken.
  • Roer op het eind de cottage cheese door de spinazie, je mag snel hierna de pan van het vuur halen.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan.
  • Haal de tomaten uit de oven. Vul de pastaschelpen met het spinazie-kaasmengsel en leg op de tomaten. Als je klaar bent doe je de pijnboompitjes er nog op.
  • Mochten de pastaschelpen ondertussen te koud geworden zijn? Zet het geheel dan nog eventjes in de oven (5 tot 10 minuutjes).
Trefwoord Pasta, pijnboompitten, Spinazie, tomaten, vegetarisch
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven