Schil en snij de pastinaak en aardappelen in ongeveer even grote stukken. Kook voor zo’n 10 minuten in ruim kokend water.
Bak ondertussen de spekjes knapperig in een droge pan.
Snij de spitkool een keer doormidden in de lengte en dan, als je een grote kool hebt, nogmaals. Dan is het wat makkelijker om het vervolgens in reepjes te snijden.
Haal de spekjes uit de pan, als er niet genoeg vet in de pan is overgebleven kun je er een beetje olie bij doen. Bak de spitskool met de (kleingesneden of geperste) knoflook, de kerrie en evt. wat peper naar smaak, gaar in zo’n 4 minuten.
Maak met een staafmixer (of een pureestamper) puree van de pastinaak, aardappelen en de boter. Om het nog smeuïger te maken kun je een klein beetje melk of room toevoegen.
Voeg nog wat peper en evt. zout toe naar smaak. Schep de spitskool met de kaas door de puree en doe de spekjes er bovenop.