Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinterklaas recept met pepernoten
Deze heerlijke cakejes met vanilleroom en chocolade-sinten zijn een echte verwennerij.
5
van 1 beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
25
minuten
min
oventijd
35
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Snack, Tussendoortje
Keuken
Nederlands
Porties
8
stuks
keukenapparatuur
1 muffinvorm
(of kleine cupjes)
1 handmixer
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
125
gram
suiker
▢
125
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
125
gram
boter
(op kamertemperatuur)
▢
3
stuks
eieren
▢
1
snufje
zout
▢
75
gram
pepernoten/kruidnoten
Voor de topping:
▢
100
gram
zuivelspread naturel
▢
1,5
tl.
vanille-aroma
▢
25
gram
poedersuiker
▢
15
gram
boter
▢
8
stuks
sint chocolaatjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
Maak de pepernoten wat kleiner, bijv. door de helft. Je kunt dit met een mes doen of door kleiner te stampen in een vijzel.
Doe de suiker, zout, boter (op kamertemperatuur!) in een schaal en mix met een mixer mooi luchtig (zo’n 5 tot 10 min.).
Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe en nadat deze allemaal opgenomen zijn schep je de bloem met een spatel door het luchtige mengsel.
Schep vervolgens de stukjes pepernoot er ook doorheen.
Pak de muffinvorm en vet in, bestuif nog met een beetje bloem, hierdoor blijven je cakejes straks niet plakken. Verdeel het deeg over de vormpjes.
Bak af voor ongeveer 35 minuten, prik er daarna even in met een prikker om zeker te zijn dat ze gaar zijn.
Voor de topping meng je de lauwwarme boter met de zuivelspread, poedersuiker en vanille-aroma goed door elkaar. Ik gebruik daar meestal een vork voor.
Laat de cakejes afkoelen, doe er daarna wat vanilleroom en een chocolaatje op.
Trefwoord
Cake, chocolade, room, sinterklaas
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo