10gramverse Italiaanse kruiden((salie, rozemarijn, tijm en oregano)
40gramgeraspte kaas
Instructies
Zet een braadpan met wat olie of vloeibare bakboter op het vuur en bak het gehakt rul, het hoeft niet volledig gaar te zijn, haal dan het gehakt weer uit de pan.
Snipper de ui en bak glazig in de braadpan.
Ondertussen snij je de courgette in blokjes, voeg toe aan de pan en bak bruin.
Snij de tomaten in stukjes en ris de kruiden van de takjes. Snij de kruiden zo nodig wat kleiner.
Voeg de tomaten passata, de kruiden en de stukken tomaat toe aan de pan.
Snij de lasagnebladen in repen en evt. dan nog eens doormidden. Voeg toe aan de pan samen met het gehakt en de kookroom, roer goed om zodat alle pasta in de saus ligt. Kook voor zo'n 9 á 10 minuten. Proef daarna of de pasta gaar is.
Stort de lasagne in een ovenschaal en strooi de kaas er overheen. Zet voor een paar minuten onder de grill of, als je geen grillfunctie hebt, even in een oven (op 180 graden) totdat de kaas lekker gesmolten is.