Snelle lasagne

snelle lasagne

In mijn jeugd was lasagne bolognese (zonder bechamelsaus) echt mijn favoriet. Ik wilde dat altijd voor mijn verjaardag eten, heerlijk! Deze snelle lasagne is daarop gebaseerd, alleen dan zonder pakjes en zakjes. We gebruikten vroeger thuis altijd een zakje voor de saus, maar je kunt hem echt heel makkelijk zelf maken met verse kruiden en dat is nog veel lekkerder! Dit recept is zo snel omdat ik de lasagne in een pan heb bereid met verse pastabladen. 

De originele lasagne komt uit het midden van Italië. Althans dat wordt beweerd. Er zijn ook kookboeken in Groot-Brittannië gevonden uit de 14e eeuw waar al pastabladen in stonden. Maar de lasagne met bolognesesaus is natuurlijk wel echt uit Italië, in ieder geval de saus. Ik heb de échte bolognesesaus een paar jaar terug leren maken bij een kookvakantie in Emilia-Romagne, vlakbij Bologna. Deze saus is er wel op gebaseerd maar ik heb er wel flink wat aanpassingen op gedaan. 

snelle lasagnesnelle lasagnesnelle lasagne

Ik heb in deze snelle lasagne flink wat groenten gedaan, ui, courgette en tomaten. Dat is in Italië niet de bedoeling, daar houden ze de sauzen heel simpel, maar ik wilde dit ultieme comfortgerecht zo maken dat het ook voor een doordeweekse dag een goed gevulde maaltijd is met voldoende vezels en vitamines. Geniet van deze heerlijke pasta!

snelle lasagne

Snelle lasagne

Deze heerlijke schaal met comfortfood is goed voor 285 gram groenten per persoon!
4.67 van 3 beoordelingen
Bereiding 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 660 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gram verse lasagnebladen
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 175 gram tomaten
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk ui
  • 350 ml. tomaten passata (gezeefde tomaten)
  • 100 ml. kookroom (evt. plantaardig)
  • 10 gram verse Italiaanse kruiden ((salie, rozemarijn, tijm en oregano)
  • 40 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Zet een braadpan met wat olie of vloeibare bakboter op het vuur en bak het gehakt rul, het hoeft niet volledig gaar te zijn, haal dan het gehakt weer uit de pan.
  • Snipper de ui en bak glazig in de braadpan.
  • Ondertussen snij je de courgette in blokjes, voeg toe aan de pan en bak bruin.
  • Snij de tomaten in stukjes en ris de kruiden van de takjes. Snij de kruiden zo nodig wat kleiner.
  • Voeg de tomaten passata, de kruiden en de stukken tomaat toe aan de pan.
  • Snij de lasagnebladen in repen en evt. dan nog eens doormidden. Voeg toe aan de pan samen met het gehakt en de kookroom, roer goed om zodat alle pasta in de saus ligt. Kook voor zo'n 9 á 10 minuten. Proef daarna of de pasta gaar is.
  • Stort de lasagne in een ovenschaal en strooi de kaas er overheen. Zet voor een paar minuten onder de grill of, als je geen grillfunctie hebt, even in een oven (op 180 graden) totdat de kaas lekker gesmolten is.
Trefwoord Bolognese, gehakt, Kaas, tomaten
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven