Haal de blaadjes bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien.
Rooster alle pijnboompitten en laat afkoelen.
Doe de helft van de afgekoelde pijnboompitten in een keukenmachientje of vijzel, samen met de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap en olijfolie. Rasp de kaas alvast en snij de knoflook klein voordat je het gaat vijzelen of mixen tot een pesto.
Snij de plakjes bladerdeeg in 4 stroken. Pak 2 stroken, draai een paar keer rond en plak/duw de uiteindes aan elkaar.
Bestrijk met ei (d.m.v. een kwastje of stukje keukenpapier) en strooi wat sesamzaad en chia-zaad er overheen. Maak voor iedereen stengel en bak in 10 minuten af in de oven.
Snij de tomaten in vieren en haal het vruchtvlees eruit, snij daarna in blokjes.
Meng met de oregano, balsamico-azijn en olijfolie. Voeg ook wat peper naar smaak toe.
Snij de bollen burrata in stukken.
Bouw de gerechten op door eerst de gemarineerde tomaten in een glas te doen, daar bovenop een laag burrata en dan pesto.
De andere helft van de pijnboompitten gaan bovenop de pesto, leg een stengel bovenop elk glas. Het voorgerecht is klaar!