Kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten

kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten

Dit is echt een fantastisch kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten, pesto en een bladerdeegstengel. Echt heel makkelijk en de onderdelen zijn eventueel een dag van tevoren al te maken waardoor je op het moment zelf lekker snel klaar bent en zelf ook mee kunt genieten van het kerstdiner. Ik heb al veel kerstrecepten gemaakt en ze zijn allemaal even makkelijk en natuurlijk vooral superlekker! Ik wil zelf niet twee hele dagen in de keuken staan of gestrest raken door de kosten of dat niet iedereen het gaat lusten. Dit voorgerecht is vegetarisch, we hebben een vegetariër in de familie dus dan is dat wel heel fijn. Ook iemand die glutenvrij moet eten en daarvoor hou ik de bladerdeegstengel apart. Zo kan iedereen op een makkelijke manier onbezorgd genieten.

kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten

Omdat ik door long-COVID nog niet de energie heb om dagen in de keuken te staan en het dan ook nog twee kerstdagen laat te maken, heb ik een e-book gemaakt: “kerstmenu maken zonder stress”. Ik heb in het e-book 58 feestelijke en makkelijk te bereiden kerstrecepten gezet, budgettips en tal van alternatieven voor de veganisten of vegetariërs aan de kersttafel. Het e-book is het hele jaar door te gebruiken voor al je feestelijke diners.

Dit kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten, staat er overigens niet in. Die krijg je bij deze gewoon zo. Als vegan-tip zou ik romige vegan spread gebruiken (lijkt op zuivelspread) in plaats van de burrata. Je kunt heerlijke Italiaanse vegan kaas kopen om in de pesto te verwerken. Geniet van de kerstdagen met elkaar!

kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten

kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten

Geniet met elkaar van dit feestelijke voorgerecht.
5 van 4 beoordelingen
Bereiding 35 minuten
Gang voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 365 kcal

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachine (of vijzel)

Ingrediënten
  

  • 550 gram tomaten
  • 2 el. balsamico-azijn
  • 4 tl. oregano
  • 2 stuks burrata (150 gr. per bol)
  • 4 el. extra vierge olijfolie
  • 10 gram pijnboompitten

Voor de groene pesto:

  • 15 gram verse basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • 2 tl. citroensap
  • 0,5 teen knoflook
  • 7 el. olijfolie (extra vierge)

Voor de bladerdeegstengels:

  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 2 el. sesamzaad
  • 2 tl. chiazaad
  • 1 stuk ei (om te bestrijken)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de blaadjes bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien.
  • Rooster alle pijnboompitten en laat afkoelen.
  • Doe de helft van de afgekoelde pijnboompitten in een keukenmachientje of vijzel, samen met de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook, citroensap en olijfolie. Rasp de kaas alvast en snij de knoflook klein voordat je het gaat vijzelen of mixen tot een pesto.
  • Snij de plakjes bladerdeeg in 4 stroken. Pak 2 stroken, draai een paar keer rond en plak/duw de uiteindes aan elkaar.
  • Bestrijk met ei (d.m.v. een kwastje of stukje keukenpapier) en strooi wat sesamzaad en chia-zaad er overheen. Maak voor iedereen stengel en bak in 10 minuten af in de oven.
  • Snij de tomaten in vieren en haal het vruchtvlees eruit, snij daarna in blokjes.
  • Meng met de oregano, balsamico-azijn en olijfolie. Voeg ook wat peper naar smaak toe.
  • Snij de bollen burrata in stukken.
  • Bouw de gerechten op door eerst de gemarineerde tomaten in een glas te doen, daar bovenop een laag burrata en dan pesto.
  • De andere helft van de pijnboompitten gaan bovenop de pesto, leg een stengel bovenop elk glas. Het voorgerecht is klaar!
Trefwoord bladerdeeg, Burrata, Pesto, pijnboompitten
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven