100gramgroene of rode pesto(of je maakt de pesto zelf)
30gramgeraspte pittige kaas (zoals Parmezaanse of grana padano)
1el.chiazaad(of andere zaadjes/pitten)
1stukei(om te bestrijken)
Instructies
Leg de bladerdeegplakjes uit de diepvries om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de pesto zelf of pak de pesto die je gekocht hebt.
Rasp zo nodig de kaas en kluts het ei in een schaaltje.
Als de plakjes deeg ontdooid zijn, bestrijk dan de helft van de plakjes met pesto. Als je oneven uitkomt dan snij je dat plakje in twee.
Doe de geraspte kaas bovenop de pesto en verdeel de zaadjes (je kunt de zaadjes ook aan de buitenkant doen, strooi ze er dan op nadat je het met ei hebt bestreken).
Leg op elke plak een andere plak en duw de boven- en onderkant aan zodat het aan elkaar plakt. Snij repen, 4 per plakje bladerdeeg. Wil je wat dunnere stengels? Snij ze dan in vijven.
Draai aan beide kanten een paar keer rond, bestrijk met het geklopte ei en leg ze op een bakpapiertje voor zo'n 15 minuten in de oven.
Als ze mooi bruin zijn geworden haal je ze eruit.
Trefwoord bladerdeeg, Borrelhapjes, Chiazaad, Grana padano, Hapjes, Parmezaanse kaas, Pesto