Bladerdeeg met pesto is een fantastisch lekkere combinatie. Het luchtige en knapperige van het bladerdeeg en het zoute van de Parmezaanse kaas in de pesto is zo lekker! Dit hapje is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken en dus ideaal als je een borrelhapje wilt maken wat iedereen lust. Het is een vegetarisch hapje zodat je zeker weet dat iedereen het kan eten.
Ik heb bij deze bladerdeeg met pesto gekozen voor groene pesto maar je kunt ook rode pesto gebruiken. Een groene pesto kun je heel makkelijk zelf maken, maar als je het jezelf nog makkelijker wilt maken dan koop je gewoon een potje. Probeer dan ook eens een vegan pesto, die vind je in de meeste supermarkten wel eentje, die zijn ook erg smakelijk zijn wij achter gekomen. Vaak lekkerder dan de alternatieven.
Ik heb vrij dikke bladerdeegstengels gemaakt, als je ze wat vaker rond wilt draaien dan is het handiger om de plakjes niet in 4 maar in 5 reepjes te snijden, dan gaat dat wat makkelijker.
Bladerdeeg met pesto
Ingrediënten
- 7 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 100 gram groene of rode pesto (of je maakt de pesto zelf)
- 30 gram geraspte pittige kaas (zoals Parmezaanse of grana padano)
- 1 el. chiazaad (of andere zaadjes/pitten)
- 1 stuk ei (om te bestrijken)
Instructies
- Leg de bladerdeegplakjes uit de diepvries om te ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de pesto zelf of pak de pesto die je gekocht hebt.
- Rasp zo nodig de kaas en kluts het ei in een schaaltje.
- Als de plakjes deeg ontdooid zijn, bestrijk dan de helft van de plakjes met pesto. Als je oneven uitkomt dan snij je dat plakje in twee.
- Doe de geraspte kaas bovenop de pesto en verdeel de zaadjes (je kunt de zaadjes ook aan de buitenkant doen, strooi ze er dan op nadat je het met ei hebt bestreken).
- Leg op elke plak een andere plak en duw de boven- en onderkant aan zodat het aan elkaar plakt. Snij repen, 4 per plakje bladerdeeg. Wil je wat dunnere stengels? Snij ze dan in vijven.
- Draai aan beide kanten een paar keer rond, bestrijk met het geklopte ei en leg ze op een bakpapiertje voor zo'n 15 minuten in de oven.
- Als ze mooi bruin zijn geworden haal je ze eruit.