100gramspekjes of Hollandse garnaaltjes of gerookte zalm
Voor de saus:
2el.ketchup
1el.sojasaus
1el.honing
2el.mirin
1mespuntmosterd
Topppings:
1stukbosui
1el.gebakken uitjes
2el.verse koriander
1el. wasabimayonaise
Instructies
Klop de eieren los, voeg het meel en de bouillon daaraan toe, meng door elkaar met een vork.
Snij de kool in dunne reepjes, de wortel kun je het beste raspen.
De bosui mag je in ringetjes snijden en de champignons in blokjes. Roer alle groenten door het beslag.
Voeg de panko en de stukjes vlees of vis ook toe en roer door.
Zet een koekenpan op het vuur met wat olie er in. Als de olie heet is schep je het beslag voor 1 persoon/pannenkoek er in, druk wat aan met een lepel en zorg ervoor dat hij overal even dik is.
Laa teven bakken met een deksel op de pan. Keer ook nog, met behulp van een bord, om zodat beide kanten mooi bruin en gaar bakken.
Ondertussen maak je ook de saus. Je mag alle ingrediënten mengen in een pannetje en even op het vuur zetten, kook zachtjes een paar minuten en haal dan van het vuur af.
Snij de toppings en leg op de pannenkoek. Je kunt de eerste pannenkoek verdelen en ondertussen de volgende op het vuur zetten.