Okonomiyaki – Japanse hartige pannenkoek

Okonomiyaki - Japanse hartige pannenkoek

Ken je de okonomiyaki – Japanse hartige pannenkoek al? Ik had laatst een grote spitskool gekocht en met de helft een stamppotje gemaakt. Dan heb je vervolgens nog een enorme hoeveelheid spitskool over en het leek mij wel heel leuk om er een hartige pannenkoek mee te maken. Ik ben gek op de Aziatische keuken én op maaltijden met veel groenten dus de keuze voor een okonomiyaki, Japanse hartige pannenkoek dus, was snel gemaakt. 

Ik heb deze pannenkoek met Hollandse garnaaltjes gemaakt maar achteraf bezien was een wat zoutere toevoeging lekkerder geweest. Vandaar dat ik ook spekjes of gerookte zalm in de ingrediënten heb gezet. De saus is heel makkelijk te maken en met de toppings kun je uiteraard variëren. Veel mensen vinden koriander bijvoorbeeld helemaal niet lekker, je kunt daar platte peterselie voor in de plaats nemen. Geniet van deze heerlijke Aziatische maaltijd.

Okonomiyaki - Japanse hartige pannenkoek

Okonomiyaki - Japanse hartige pannenkoek

In deze heerlijke pannenkoek zit 285 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans, Oosters
Porties 2
calorieën 800 kcal

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuk spitskool
  • 2 stuks wortelen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk bosui
  • 3 stuks flinke eieren
  • 2 el. panko (of broodkruim)
  • 200 gram speltmeel
  • 200 ml. groentenbouillon
  • 100 gram spekjes of Hollandse garnaaltjes of gerookte zalm

Voor de saus:

  • 2 el. ketchup
  • 1 el. sojasaus
  • 1 el. honing
  • 2 el. mirin
  • 1 mespunt mosterd

Topppings:

  • 1 stuk bosui
  • 1 el. gebakken uitjes
  • 2 el. verse koriander
  • 1 el. wasabimayonaise

Instructies
 

  • Klop de eieren los, voeg het meel en de bouillon daaraan toe, meng door elkaar met een vork.
  • Snij de kool in dunne reepjes, de wortel kun je het beste raspen.
  • De bosui mag je in ringetjes snijden en de champignons in blokjes. Roer alle groenten door het beslag.
  • Voeg de panko en de stukjes vlees of vis ook toe en roer door.
  • Zet een koekenpan op het vuur met wat olie er in. Als de olie heet is schep je het beslag voor 1 persoon/pannenkoek er in, druk wat aan met een lepel en zorg ervoor dat hij overal even dik is.
  • Laa teven bakken met een deksel op de pan. Keer ook nog, met behulp van een bord, om zodat beide kanten mooi bruin en gaar bakken.
  • Ondertussen maak je ook de saus. Je mag alle ingrediënten mengen in een pannetje en even op het vuur zetten, kook zachtjes een paar minuten en haal dan van het vuur af.
  • Snij de toppings en leg op de pannenkoek. Je kunt de eerste pannenkoek verdelen en ondertussen de volgende op het vuur zetten.
Trefwoord Ei, Pannenkoeken, Spitskool, Wortelen
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven