zoet beleg zoals choc. pasta, hagelslag, fruit etc.
1stukei(om te bestrijken)
Instructies
Leg de plakjes bladerdeeg op een bakblik met ovenpapier om te ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet alles alvast klaar voor het beleggen van de hartjes. Dus kluts alvast het ei, zet al het zoete en hartige klaar, schil en snij het fruit zo nodig.
Als het bladerdeeg zacht genoeg is dan steek je de hartjes uit. Uit één plakje kon ik 6 en soms 7 hartjes steken. Alles wat overblijft kun je bij elkaar kneden en uitrollen. Steek er weer hartjes uit of maak bijv. een paar soepstengels (als je soepstengels of iets anders groots maakt, dan moet je 5 tot 10 minuten meer oventijd rekenen).
Bestrijk alles met ei. Doe op sommige hartjes wat zaadjes, geraspte kaas of hagelslag en laat de rest leeg om later te beleggen. Zet in de oven voor zo’n 10 minuten. Grotere of dikker belegde stukken bladerdeeg mogen nog wat langer in de oven.
Doe, na het bakken, op de onbelegde hartjes wat rode pesto, chocoladepasta, stukjes fruit etc. Eet smakelijk!