Bladerdeeghapjes voor Valentijnsdag

Bladerdeeghapjes voor Valentijnsdag

Ik vind Valentijnsdag eigenlijk een te commerciële dag maar eerlijk is eerlijk, ik kan ook wel een herinnering gebruiken om eens wat liefs te doen. En mijn man ook trouwens, haha, ik krijg weleens ooit een bosje bloemen maar met Valentijnsdag is het meestal wat creatiever. Dit jaar leek het me leuk om eens wat zelf te bakken, vandaar deze bladerdeeghapjes voor Valentijnsdag. Ze zijn heel makkelijk te maken en je kunt er zelf hartige of zoete hapjes van maken. Mijn voorproever (en man) houdt wat meer van zoet en ik meer van hartig. Zo kunnen we beide ervan genieten. 

Bladerdeeghapjes voor Valentijnsdag

Ik heb voor deze bladerdeeghapjes voor Valentijnsdag gewoon diepvriesplakjes bladerdeeg gebruikt. De toppings had ik allemaal in de kast staan en zo is het een budgetvriendelijk recept geworden. Als je iets zelf maakt is het sowieso goedkoop en eerlijk is eerlijk, als je het zelf maakt dan komt het nog beter over op je geliefde. Wat zou jij het liefst op deze hartjes doen? Ben je meer van de zoete of de hartige toppings?

Bladerdeeghapjes voor Valentijnsdag

Bladerdeeghapjes voor Valentijnsdag

Supermakkelijk en heel lekker zijn deze schattige zoete en hartige hapjes voor Valentijnsdag.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 28 hapjes

keukenapparatuur

  • 1 hartvormpje

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 2 el. rode pesto
  • 2 el. geraspte kaas
  • 1 el. zaadjes (zoals chiazaad en sesamzaad)
  • zoet beleg zoals choc. pasta, hagelslag, fruit etc.
  • 1 stuk ei (om te bestrijken)

Instructies
 

  • Leg de plakjes bladerdeeg op een bakblik met ovenpapier om te ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet alles alvast klaar voor het beleggen van de hartjes. Dus kluts alvast het ei, zet al het zoete en hartige klaar, schil en snij het fruit zo nodig.
  • Als het bladerdeeg zacht genoeg is dan steek je de hartjes uit. Uit één plakje kon ik 6 en soms 7 hartjes steken. Alles wat overblijft kun je bij elkaar kneden en uitrollen. Steek er weer hartjes uit of maak bijv. een paar soepstengels (als je soepstengels of iets anders groots maakt, dan moet je 5 tot 10 minuten meer oventijd rekenen).
  • Bestrijk alles met ei. Doe op sommige hartjes wat zaadjes, geraspte kaas of hagelslag en laat de rest leeg om later te beleggen. Zet in de oven voor zo’n 10 minuten. Grotere of dikker belegde stukken bladerdeeg mogen nog wat langer in de oven.
  • Doe, na het bakken, op de onbelegde hartjes wat rode pesto, chocoladepasta, stukjes fruit etc. Eet smakelijk!
Trefwoord bladerdeeg, Hartige hapjes, Valentijnsdag, Zoet
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven