Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata met aardappelen
Deze heerlijke pan vol kliekjes is niet alleen lekker maar ook gezond met maar liefst
250 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
25
minuten
min
Oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
calorieën
460
kcal
keukenapparatuur
1 grote ovenvaste steelpan
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
1
teen
knoflook
▢
300
gram
aardappelen
(liefst kruimig)
▢
50
ml.
halfvolle melk
▢
3
stuks
eieren
▢
50
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
250
gram
cherrytomaatjes
▢
0,5
stuk
ui
▢
200
gram
broccoli
(evt. uit de diepvries)
▢
1
tl.
kerriepoeder
▢
1
eetlepel
verse tijm en bieslook
(mag ook gedroogd zijn)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aardappelen in blokjes.
Snij de knoflook klein of pers met een knoflookpers. Doe wat olie in een ovenbestendige hapjespan en doe de knoflook erbij.
Doe de aardappelblokjes ook in de pan met de kerriekruiden (of andere lekkere kruiden) en bak een kwartiertje op laag vuur.
Snij alle groenten kleiner en snipper de ui. Doe alle groenten dan in de pan erbij. Zorg voor zo min mogelijk vocht in de pan.
Voeg de (verse) tijm, bieslook en peper naar smaak toe.
De helft van de geraspte Parmezaanse kaas klop je door de eieren en de melk. Giet het mengsel in de pan en laat op laag vuur garen.
Strooi dan de rest van de kaas er bovenop en zet de pan voor zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord
Aardappelen, kerrie, Kliekjes, Parmezaanse kaas, Verse kruiden
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo