Ik had weer de leukste taak van de week, restjes opmaken. Dat vind ik althans altijd een heel leuke manier om mijn creativiteit in de keuken te uiten. Deze keer ben ik voor deze frittata met aardappelen, cherrytomaatjes, broccoli en Parmezaanse kaas gegaan. Het is een snelle, vegetarische maaltijd geworden.
Wat is een frittata?
Misschien heb je deze benaming al weleens voorbij zien komen? Het kan zelfs zijn dat je het al ooit gemaakt hebt en niet eens wist dat het zo heet! De originele frittata komt uit Italië en is een kliekjesmaaltijd. In de tijd dat er wat meer armoede was zijn ze allerlei lekkers wat over was gaan combineren en daardoor ontstond dit heerlijke gerecht. Je kunt dus dit recept volgen maar ook gewoon alle restjes uit je koelkast gebruiken.
Hoe maak je het?
In Italië worden er allerlei soorten restjes mee opgemaakt, dat kan dus ook overgebleven pasta zijn. Dat lijkt me heel lekker om een volgende keer te proberen. Deze keer heb ik aardappelen gebruikt. Omdat die wat langer moeten garen om lekker zacht te worden heb ik die klein gesneden, eerst even gebakken en daarna nog in de oven gebakken.
Geniet van deze heerlijke frittata met aardappelen die ook nog eens budgetvriendelijk is.
Frittata met aardappelen
keukenapparatuur
- 1 grote ovenvaste steelpan
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 300 gram aardappelen (liefst kruimig)
- 50 ml. halfvolle melk
- 3 stuks eieren
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram cherrytomaatjes
- 0,5 stuk ui
- 200 gram broccoli (evt. uit de diepvries)
- 1 tl. kerriepoeder
- 1 eetlepel verse tijm en bieslook (mag ook gedroogd zijn)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de aardappelen in blokjes.
- Snij de knoflook klein of pers met een knoflookpers. Doe wat olie in een ovenbestendige hapjespan en doe de knoflook erbij.
- Doe de aardappelblokjes ook in de pan met de kerriekruiden (of andere lekkere kruiden) en bak een kwartiertje op laag vuur.
- Snij alle groenten kleiner en snipper de ui. Doe alle groenten dan in de pan erbij. Zorg voor zo min mogelijk vocht in de pan.
- Voeg de (verse) tijm, bieslook en peper naar smaak toe.
- De helft van de geraspte Parmezaanse kaas klop je door de eieren en de melk. Giet het mengsel in de pan en laat op laag vuur garen.
- Strooi dan de rest van de kaas er bovenop en zet de pan voor zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.