4stukskleine naanbroodjes (of maak ze heel makkelijk zelf)
150ml.water
Instructies
Snipper de ui en snij de prei in dunne ringen.
Doe een eetlepel olie per persoon in een grote steelpan en bak de ui glazig.
Vijzel het korianderzaad en voeg samen met de paprikakruiden, gember, peper naar smaak en de kleingesneden (of geperste) knoflooktenen toe aan de pan. Roer om en voeg dan de ingeblikte tomaten toe.
Snij de losse tomaten in grove stukken en voeg toe. Was de linzen en voeg samen met de appelazijn en het water toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat de linzen zo’n 25 minuten koken.
Bak tussendoor de naanbroodjes af in de oven volgens verpakking. Of maak ze heel makkelijk zelf volgens het snelle recept (zie voor link in de tekst bovenin).
Na zo’n 20 minuten koken doe je de prei en verse peterselie erbij.
Proef na 25 minuten koken of de linzen gaar zijn. Zo niet, kook dan nog wat langer. Serveer met de naanbroodjes.