Linzen stoofpot met naanbroodjes

Linzen stoofpot met naanbroodjes

Deze heerlijk kruidige linzen stoofpot met naanbroodjes is echt een aanrader! De ingrediënten zijn goed betaalbaar en het recept is weer heel makkelijk.

Naanbroodjes

Ik hou heel erg van naanbroodjes, ze zijn heel makkelijk om zelf te maken en lekker gekruid. Ik maak deze broodjes altijd vegan omdat ik sojayoghurt gebruik. Maar je kunt ook Griekse yoghurt of kwark gebruiken natuurlijk. In dit recept heb ik de uitwerking van de naanbroodjes niet beschreven, je vindt het recept hiervoor onder deze link. 

Stoofpot als lunch

Ik eet sinds eind 2022 volgens de Chinese voedingsleer (ik heb een cursus gemaakt waarin ik gezond eten volgens de Chinese en westerse voedingsleer beschrijf, het beste van twee werelden). Ik eet vooral veel meer groenten en bijna de hele dag door warm, maar in ieder geval bereid voedsel. Ik blijf overigens wel flexitariër en eet dus wel vlees en vis, maar in mindere mate vlees. Deze linzen stoofpot met naanbroodjes is een flinke maaltijd. Er zitten ontzettend veel groenten en vezels in waardoor het goed vult. Ik vind dat niet erg, want dan kan ik een gedeelte overhouden voor de lunch van de volgende dag.

Linzen stoofpot met naanbroodjes

Eenpansgerecht

Ik vind een eenpansgerecht echt ideaal. Je hebt weinig afwas maar het is ook vaak een heel simpel gerecht. En dat is deze linzen stoofpot zeker!

Eet je weleens vegan?

Dit is een vegan gerecht geworden, als je naanbroodjes koopt dan zou je even moeten kijken op de verpakking want die zijn niet altijd vegan. Eigenlijk eten wij vaker per ongeluk vegan dan expres. Dat komt omdat ik zo’n 4 keer per week vegetarische maaltijden maak en dan zit er ook weleens een vegan maaltijd tussen. Wil je eens wat vaker vegetarisch eten? Voor de gezondheidsvoordelen voor jezelf en de planeet? Kijk dan eens naar dit e-book boordevol vegetarische recepten en tips (en een aantal toevallige vegan recepten). 

Geniet van deze heerlijke linzen stoofpot met naanbroodjes!! 

Linzen stoofpot met naanbroodjes

Linzen stoofpot met naanbroodjes

Deze heerlijke lente stoofpot is goed voor maar liefst 525 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
kooktijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2
calorieën 615 kcal

keukenapparatuur

  • 1 vijzel
  • 1 maatbeker

Ingrediënten
  

  • 1 stuk ui
  • 1 stuk prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el. korianderzaad
  • 1 el. paprikapoeder
  • 1 tl. gember
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram per blik)
  • 1 el. appelazijn
  • 150 gram linzen (naar keuze)
  • 10 gram verse peterselie
  • 4 stuks kleine naanbroodjes (of maak ze heel makkelijk zelf)
  • 150 ml. water

Instructies
 

  • Snipper de ui en snij de prei in dunne ringen.
  • Doe een eetlepel olie per persoon in een grote steelpan en bak de ui glazig.
  • Vijzel het korianderzaad en voeg samen met de paprikakruiden, gember, peper naar smaak en de kleingesneden (of geperste) knoflooktenen toe aan de pan. Roer om en voeg dan de ingeblikte tomaten toe.
  • Snij de losse tomaten in grove stukken en voeg toe. Was de linzen en voeg samen met de appelazijn en het water toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat de linzen zo’n 25 minuten koken.
  • Bak tussendoor de naanbroodjes af in de oven volgens verpakking. Of maak ze heel makkelijk zelf volgens het snelle recept (zie voor link in de tekst bovenin).
  • Na zo’n 20 minuten koken doe je de prei en verse peterselie erbij.
  • Proef na 25 minuten koken of de linzen gaar zijn. Zo niet, kook dan nog wat langer. Serveer met de naanbroodjes.
Trefwoord Linzen, Naan, Naanbrood, Stoofpot
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven