Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroencake met yoghurt
Deze heerlijke cake is perfect in balans, er zit yoghurt in en een frosting van citroen bovenop.
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
15
minuten
min
Oventijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Dessert, Traktatie
Keuken
Nederlands
Porties
1
cake
keukenapparatuur
1 cakevorm
1 rasp
1 handmixer
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
200
gram
suiker
▢
200
gram
tarwebloem
(wat extra om te bestuiven)
▢
200
gram
ongezouten boter
(wat extra om de cakevorm in te vetten)
▢
100
gram
sojayoghurt
▢
3
stuks
eieren
▢
1
stuk
citroen
▢
2
tl.
bakpoeder
▢
1
snufje
zout
Frosting:
▢
75
gram
poedersuiker
▢
0,5
stuk
citroen
Instructies
Verwarm de oven (boven en onder warmte) voor op 170 graden.
Haal de boter uit de koelkast en verwarm eventueel even in de magnetron totdat het goed zacht is (op kamertemperatuur).
Rasp de schil van de citroen en knijp de citroen uit in een schaaltje.
Mix de boter met de suiker. Voeg dan de citroen (rasp en sap) toe en de sojayoghurt. Mix alles met een mixer tot een glad mengsel.
Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe en blijf tussendoor zachtjes mixen.
Meng de bloem, bakpoeder en zout met elkaar in een andere kom. Voeg vervolgens toe aan de natte ingrediënten en mix dit kort tot een glad beslag.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Stort het beslag in de cakevorm en verdeel goed. Bak de cake in ongeveer een uur gaar.
Pas als de cake is afgekoeld meng je de poedersuiker met het sap van de halve citroen. Giet de frosting over de cake.
Trefwoord
Cake, Citroen, Sojayoghurt, Zoet
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo