Citroencake met yoghurt

Citroencake met yoghurt

Zoals je misschien weet (bijvoorbeeld omdat je met op Instagram volgt) hou ik niet zo van bakken. Koken en receptontwikkeling doe ik heel graag en kan echt zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt, maar bakken moet allemaal heel precies en je kunt dan weinig creativiteit kwijt. Gelukkig is deze citroencake met yoghurt heel makkelijk en kon ik door de toevoeging van citroen en een frosting toch mijn ei kwijt. 

Ik hou echt wel van een zoete lekkernij op z’n tijd maar ik vind ook snel iets té zoet. Dat is door citroen toe te voegen in de cake en in de frosting mooi opgelost. De cake is snel gemaakt en door het toevoegen van sojayoghurt (dat mag ook gewone yoghurt zijn) is hij extra smeuïg. 

Citroencake met yoghurt

Ik sta bekend om gezonde recepten met veel groenten en dat is deze citroencake met yoghurt natuurlijk niet. Hoewel iets nooit volledig gezond of ongezond is te noemen, is het wel duidelijk dat je dit alleen eet als extraatje. Ik hou me zo’n beetje aan de 80-20-regel. Dat wil zeggen dat ik (ongeveer) 80 procent van de tijd voedzame producten eet en 20 procent de wat minder voedzame. En die 20% vul ik heel graag op met deze cake!

Citroencake met yoghurt

Citroencake met yoghurt

Deze heerlijke cake is perfect in balans, er zit yoghurt in en een frosting van citroen bovenop.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Dessert, Traktatie
Keuken Nederlands
Porties 1 cake

keukenapparatuur

  • 1 cakevorm
  • 1 rasp
  • 1 handmixer

Ingrediënten
  

  • 200 gram suiker
  • 200 gram tarwebloem (wat extra om te bestuiven)
  • 200 gram ongezouten boter (wat extra om de cakevorm in te vetten)
  • 100 gram sojayoghurt
  • 3 stuks eieren
  • 1 stuk citroen
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1 snufje zout

Frosting:

  • 75 gram poedersuiker
  • 0,5 stuk citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven (boven en onder warmte) voor op 170 graden.
  • Haal de boter uit de koelkast en verwarm eventueel even in de magnetron totdat het goed zacht is (op kamertemperatuur).
  • Rasp de schil van de citroen en knijp de citroen uit in een schaaltje.
  • Mix de boter met de suiker. Voeg dan de citroen (rasp en sap) toe en de sojayoghurt. Mix alles met een mixer tot een glad mengsel.
  • Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe en blijf tussendoor zachtjes mixen.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout met elkaar in een andere kom. Voeg vervolgens toe aan de natte ingrediënten en mix dit kort tot een glad beslag.
  • Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Stort het beslag in de cakevorm en verdeel goed. Bak de cake in ongeveer een uur gaar.
  • Pas als de cake is afgekoeld meng je de poedersuiker met het sap van de halve citroen. Giet de frosting over de cake.
Trefwoord Cake, Citroen, Sojayoghurt, Zoet
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven