1 knoflookpers (of je snijdt het klein met een mesje)
Ingrediënten
1stuksprei
1stuksgesnipperde ui
800gramromatomaten
0.5stuksgroentenbouillonblokje(minder zout)
300ml.water
1teenknoflook
4stukseieren
1eetlepelmelk
10gramverse bieslook
10gramverse peterselie
Instructies
Doe wat (zonnebloem)olie in een soeppan en fruit de ui en geperste knoflook aan.
Snij de tomaten in grove stukken (evt. kun je ze eerst ontvellen, ik vind dat niet nodig) en voeg met een beetje zwarte peper toe aan de pan.
Bak even aan en voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Laat eventjes koken (10 minuutjes) totdat de tomaten goed zacht zijn.
Ondertussen breek je de eieren in een schaaltje, voeg je wat peper toe en een eetlepel melk en klop het even goed door elkaar.
Verwarm een beetje vloeibaar boter in een kleine steelpan. Giet het eimengsel in de pan, knip de bieslook er bovenop en laat het garen op een laag vuurtje.
Als de bovenkant bijna gestold is haal je de pan van het vuur, laat even nagaren en voeg wat zout toe als je dat wilt.
Pureer dan de soep met een staafmixer. Was de prei en snij dunne ringetjes.
Voeg de preiringen toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes.
Snij de omelet in reepjes, voeg dat aan een kom soep toe en serveer met de verse peterselie.