Een zelfgemaakte soep is zó lekker verwarmend. Ik eet niet vaak soep omdat er vaak veel zout in zit maar als je hem zelf maakt kun je dat uiteraard doseren. Wij hebben hem als maaltijdsoep gegeten met wat brood erbij. Dit recept bevat daarom 2 porties maar dat zijn wel 2 kommen soep. Dus eet je dit voor lunch of als voorgerecht, dan kunnen er zeker 4 porties uit gehaald worden.

Tomatensoep met omeletreepjes en prei
Lekkere tomatensoep, goed gevuld met 450 gram groenten per persoon (2 kommen per persoon).
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten min
Gang Soep
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen
calorieën 335 kcal
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
- 1 knoflookpers (of je snijdt het klein met een mesje)
Ingrediënten
- 1 stuks prei
- 1 stuks gesnipperde ui
- 800 gram romatomaten
- 0.5 stuks groentenbouillonblokje (minder zout)
- 300 ml. water
- 1 teen knoflook
- 4 stuks eieren
- 1 eetlepel melk
- 10 gram verse bieslook
- 10 gram verse peterselie
Instructies
- Doe wat (zonnebloem)olie in een soeppan en fruit de ui en geperste knoflook aan.
- Snij de tomaten in grove stukken (evt. kun je ze eerst ontvellen, ik vind dat niet nodig) en voeg met een beetje zwarte peper toe aan de pan.
- Bak even aan en voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Laat eventjes koken (10 minuutjes) totdat de tomaten goed zacht zijn.
- Ondertussen breek je de eieren in een schaaltje, voeg je wat peper toe en een eetlepel melk en klop het even goed door elkaar.
- Verwarm een beetje vloeibaar boter in een kleine steelpan. Giet het eimengsel in de pan, knip de bieslook er bovenop en laat het garen op een laag vuurtje.
- Als de bovenkant bijna gestold is haal je de pan van het vuur, laat even nagaren en voeg wat zout toe als je dat wilt.
- Pureer dan de soep met een staafmixer. Was de prei en snij dunne ringetjes.
- Voeg de preiringen toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes.
- Snij de omelet in reepjes, voeg dat aan een kom soep toe en serveer met de verse peterselie.
Trefwoord Ei, Omelet, Soep, tomaten
