Tomatensoep met omeletreepjes en prei. Een zelfgemaakte soep is hartstikke makkelijk en lekker verwarmend. Ik eet steeds vaker soep bij mijn lunch omdat ik meer ben gaan eten volgens de Chinese voedingsleer. Je eet dan meer voor verteerd voedsel, klinkt een beetje gek maar als je maaltijden bereidt dan hoeft je lichaam niet meer zoveel te doen om de voedingsstoffen en energie eruit te halen en te gebruiken.
In kant-en-klaar-soepen zit vaak veel zout en als je het zelf maakt kun je dat beter doseren en er allerlei kruiden bij doen die je lekker vindt. Wij hebben deze rijk gevulde tomatensoep met omeletreepjes en prei als maaltijdsoep gegeten in de avond met wat brood erbij. Dit recept bevat standaard 2 porties maar dat zijn 2 kommen soep per persoon. Dus eet je dit als lunch of als voorgerecht, dan kunnen er zeker 4 porties uit gehaald worden.
Tomatensoep met omeletreepjes en prei
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
- 1 knoflookpers (of je snijdt het klein met een mesje)
Ingrediënten
- 1 stuks prei
- 1 stuks gesnipperde ui
- 800 gram romatomaten
- 0.5 stuks groentenbouillonblokje (minder zout)
- 300 ml. water
- 1 teen knoflook
- 4 stuks eieren
- 1 eetlepel melk
- 10 gram verse bieslook
- 10 gram verse peterselie
Instructies
- Doe wat (zonnebloem)olie in een soeppan en fruit de ui en geperste knoflook aan.
- Snij de tomaten in grove stukken (evt. kun je ze eerst ontvellen, ik vind dat niet nodig) en voeg met een beetje zwarte peper toe aan de pan.
- Bak even aan en voeg dan het water en het bouillonblokje toe. Laat eventjes koken (10 minuutjes) totdat de tomaten goed zacht zijn.
- Ondertussen breek je de eieren in een schaaltje, voeg je wat peper toe en een eetlepel melk en klop het even goed door elkaar.
- Verwarm een beetje vloeibaar boter in een kleine steelpan. Giet het eimengsel in de pan, knip de bieslook er bovenop en laat het garen op een laag vuurtje.
- Als de bovenkant bijna gestold is haal je de pan van het vuur, laat even nagaren en voeg wat zout toe als je dat wilt.
- Pureer dan de soep met een staafmixer. Was de prei en snij dunne ringetjes.
- Voeg de preiringen toe aan de soep en kook nog een paar minuutjes.
- Snij de omelet in reepjes, voeg dat aan een kom soep toe en serveer met de verse peterselie.