Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese tomatensoep met appelmoes
Deze heerlijke soep bevat
270 gram groenten per kom soep!
4.80
van
5
beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
25
minuten
min
Gang
voorgerecht
Keuken
Chinese
Porties
4
kommen
calorieën
125
kcal
keukenapparatuur
1 Staafmixer
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
750
gram
Roma tomaten
▢
300
ml.
water
▢
0,5
stuk
groentenbouillonblokje
(minder zout)
▢
1
stuk
ui
▢
1
stuk
prei
▢
75
gram
geraspte wortel
▢
100
gram
taugé
▢
175
gram
appelmoes
(zonder toevoegingen)
▢
1
el.
appelazijn
▢
1
tl.
gemberpoeder
▢
3
tenen
knoflook
serveertip:
▢
1
handje
licht gezouten pinda's
Instructies
Snipper de ui en snij de knoflook klein. Doe dit samen met een beetje olie in een grote pan en zet op laag vuur.
Snij de tomaten in grove stukken (je kunt ze eerst ontvellen, ik doe dat zelf eigenlijk nooit). Laat even mee bakken met flink wat peper er op.
Voeg dan de bouillon toe, samen met het water en de gember.
Laat een tijdje zachtjes koken. Als de tomaten goed gaar zijn dan pureer je de soep met een staafmixer.
Voeg vervolgens de appelmoes en de azijn toe en zet terug op laag vuur.
Snij de prei heel fijn. Voeg de taugé toe aan de soep en het grootste gedeelte van de prei.
Snij de geraspte wortel wat kleiner (soms zijn het nogal lange slierten) en voeg ook toe.
Laat nog even kort koken en maak de soep dan af met wat verse prei (en eventueel pinda's) er bovenop.
Trefwoord
appelmoes, tauge, tomaten
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo