Chinese tomatensoep met appelmoes. En die appelmoes gaat ín de soep inderdaad, dat is echt zó lekker! Dan hoef je er helemaal geen suiker meer aan toe te voegen wat normaal gesproken bij Chinese tomatensoep wel gebeurt.
Ik ben dol op deze soep en omdat we deze week al twee keer vlees op hebben heb ik hem nu vegetarisch gehouden. Hij is zélfs vegan geworden trouwens. Wij aten hier weer eens een broodje bij, dat vind ik superlekker bij een paar kommen soep. Maar je kunt deze Chinese tomatensoep met appelmoes natuurlijk ook als voorgerecht eten en dan nasi, loempia’s of een rijk gevulde oosterse omelet erbij eten.
Omdat wij deze soep als maaltijdsoep hebben gegeten, heb ik nog wat licht gezouten pinda’s als garnering in de soep gedaan. Verder is de soep zoutarm dus dat geeft wel een lekkere smaak en, naast de prei, heb je dan nog een knapperig ingrediënt. Je kunt ook seroendeng bovenop strooien, dat lijkt me ook superlekker. Wat lijkt jou lekker op deze soep? Laat het me vooral weten helemaal onderaan dit recept in de reacties. Ik hou wel van lekker veel toppings op de soep.
Geniet van deze heerlijke, gezonde soep zonder toegevoegd suiker en boordevol groenten.
Chinese tomatensoep met appelmoes
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 750 gram Roma tomaten
- 300 ml. water
- 0,5 stuk groentenbouillonblokje (minder zout)
- 1 stuk ui
- 1 stuk prei
- 75 gram geraspte wortel
- 100 gram taugé
- 175 gram appelmoes (zonder toevoegingen)
- 1 el. appelazijn
- 1 tl. gemberpoeder
- 3 tenen knoflook
serveertip:
- 1 handje licht gezouten pinda's
Instructies
- Snipper de ui en snij de knoflook klein. Doe dit samen met een beetje olie in een grote pan en zet op laag vuur.
- Snij de tomaten in grove stukken (je kunt ze eerst ontvellen, ik doe dat zelf eigenlijk nooit). Laat even mee bakken met flink wat peper er op.
- Voeg dan de bouillon toe, samen met het water en de gember.
- Laat een tijdje zachtjes koken. Als de tomaten goed gaar zijn dan pureer je de soep met een staafmixer.
- Voeg vervolgens de appelmoes en de azijn toe en zet terug op laag vuur.
- Snij de prei heel fijn. Voeg de taugé toe aan de soep en het grootste gedeelte van de prei.
- Snij de geraspte wortel wat kleiner (soms zijn het nogal lange slierten) en voeg ook toe.
- Laat nog even kort koken en maak de soep dan af met wat verse prei (en eventueel pinda's) er bovenop.
Lijkt me een héérlijk soepje Renee👌👌
Dankjewel Agnes!! Hij is erg lekker geworden :).