Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ribollita - Italiaanse maaltijdsoep
Deze Italiaanse restjessoep is goed voor
435 gram groenten per persoon
(2 kommen per persoon).
Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
Pin recept
Delen via e-mail
Bereiding
25
minuten
min
Kooktijd
15
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, maaltijdsoep
Keuken
Italiaans
Porties
2
calorieën
550
kcal
Ingrediënten
1x
2x
Aantal porties
▢
1
teen
knoflook
▢
1
stuk
prei
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
200
gram
wortelen
▢
1
stuk
groentebouillonblokje
(minder zout)
▢
750
ml.
water
▢
0,5
bosje
platte peterselie
▢
125
gram
cherrytomaatjes
▢
100
gram
champignons
▢
250
gram
cannelinibonen
(uit blik/pot)
▢
1
stuk
Italiaanse bol
(of 125 gram ander oud brood)
▢
200
gram
aardappelen
▢
1
el.
geraspte Grana Padano
Instructies
Snij de prei in ringen en fruit aan met de knoflook in olijfolie in een soeppan.
De wortelen en bleekselderij mag je in schijfjes snijden en die bak je dan ook even mee. Voeg peper naar smaak toe.
Snij de aardappelen in stukjes (kijk even of je de schil kunt laten zitten, anders eerst even schillen) en voeg toe aan de soeppan.
Snij de tomaatjes doormidden, de champignons in plakjes en voeg samen met het water, bouillonblokje, peterselie en de bonen toe.
Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 15 minuten zachtjes koken. Of in ieder geval totdat de wortel gaar is.
Snij het brood in plakken en grill even met wat extra vierge olijfolie.
Doe wat stukken brood op de soep en de geraspte kaas mag je ook over de soep verdelen. Buon appetito!
Trefwoord
Bleekselderij, Bonen, Brood, Grana padano
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo