De prei mag je wassen, in ringetjes snijden en even bakken in wat olie.
Doe de orzo en de helft van de knoflook (kleingesneden of geperst) mee in de pan om aan te fruiten.
Je mag alle bouillon in één keer bij de pan doen, doe een deksel op de pan en kook voor zo’n 10 tot 12 minuten totdat de orzo gaar is.
Kookt het sneller droog? Voeg dan wat extra water toe.
In een grote koekenpan verwarm je wat olie en de rest van de (kleingesneden of geperste) knoflook, daar bak je de gamba’s snel in bruin.
Haal de bruine gamba's uit de pan om vervolgens de spinazie daarin te laten slinken. Voeg wat zwarte peper toe naar smaak en bak vervolgens de cherrytomaatjes wat mee aan.
Voeg de tijm, dragon en kaas toe aan de orzo en roer om. Voeg de orzo daarna toe aan de pan met groenten.
Op het laatst doe je de gamba's nog even in de pan op het vuur erbij om weer warm te worden en dan is het gerecht klaar.