Risotto van orzo met gamba’s. Ik ben dol op risotto maar moet eerlijk zeggen dat ik het niet supervaak maak omdat ik dan toch vaak denk ‘dat kost me zoveel tijd’. Nou valt dat best wel mee maar je moet er wel bij blijven natuurlijk. En de kleine pastasoort orzo is een vergelijkbaar product als risottorijst, met als grote voordeel dat je de bouillon er in één keer bij kunt kieperen. En dat maakt het wel vele malen sneller en makkelijker.
Deze risotto van orzo met gamba’s heb ik gemaakt met spinazie, cherrytomaatjes, kaas en dragon. Dragon heeft een heerlijke aromatisch zoete en wat anijsachtige smaak. Samen met de knoflook en tijm wordt dit gerecht extra smaakvol. De gamba’s heb koop ik bij een toko uit de diepvries. Dat is stukken goedkoper en ze zijn zo goed van kwaliteit dat je ze niet droog gebakken krijgt al zou je het willen ;). Probeer dit recept ook zeker een keer!
Risotto van orzo met gamba's
Ingrediënten
- 150 gram orzo
- 350 ml. groentebouillon
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 stuk prei
- 200 gram spinazie
- 200 gram gamba's
- 40 gram geraspte kaas
- 2 tl. tijm
- 2 tl. dragon
- 2 tenen knoflook
Instructies
- De prei mag je wassen, in ringetjes snijden en even bakken in wat olie.
- Doe de orzo en de helft van de knoflook (kleingesneden of geperst) mee in de pan om aan te fruiten.
- Je mag alle bouillon in één keer bij de pan doen, doe een deksel op de pan en kook voor zo’n 10 tot 12 minuten totdat de orzo gaar is.
- Kookt het sneller droog? Voeg dan wat extra water toe.
- In een grote koekenpan verwarm je wat olie en de rest van de (kleingesneden of geperste) knoflook, daar bak je de gamba’s snel in bruin.
- Haal de bruine gamba's uit de pan om vervolgens de spinazie daarin te laten slinken. Voeg wat zwarte peper toe naar smaak en bak vervolgens de cherrytomaatjes wat mee aan.
- Voeg de tijm, dragon en kaas toe aan de orzo en roer om. Voeg de orzo daarna toe aan de pan met groenten.
- Op het laatst doe je de gamba's nog even in de pan op het vuur erbij om weer warm te worden en dan is het gerecht klaar.