Snij de avocado doormidden, je kunt de pit verwijderen door zachtjes in de avocado te knijpen totdat hij los komt. Ga niet met een mes aan de slag, dat kan nog weleens mis gaan.
Haal de schil van de avocado en snij het vruchtgedeelte in stukjes.
Als je de zalm in één stuk hebt gekocht snij je wat dunne sashimi-plakjes.
De rijst hoeft na het koken niet helemaal afgekoeld te zijn om te verwerken.
In een klein pannetje doe je de sushi-azijn, suiker en zout, verwarm dat even totdat het goed opgelost is. Meng dat door de sushi.
Ik heb niet zo’n mooie professionele ring om iets in op te bouwen dus heb gewoon een glas gebruikt met plastic folie er in. Werkt perfect! Je kunt ook een koffiekopje gebruiken.
Leg een stuk vershoudfolie in een glas/kopje en doe daar een deel van de sushi in, druk goed aan.
Leg op een bordje eerst de stukjes avocado, dan het sushitaartje en dan de plakjes zalm. De zeewiersalade doe er bovenop en strooi uiteindelijk de sesam over het gerecht. Wat sojasaus voor ernaast en klaar is je heerlijke gerecht al.