Sushi met zalm

Sushi met zalm

Sushi met zalm, avocado, sesam en zeewiersalade. Dit is zo lekker! Ik ben dol op de Aziatische keuken en sushi is wel één van de toppers. Ik maak ook weleens sushi gerold in nori met allerlei verschillende vullingen. Ik doe er sowieso wel vaak avocado en zalm in, maar ook komkommer met surimi, tonijn, wortel en mango. Het is allemaal even lekker! Maar meestal bestel ik dat soort sushi want het kost enorm veel tijd om sushi te rollen.

Deze sushi met zalm is veel sneller klaar omdat je er soort van sushitaartjes van bouwt. Je hoeft niet met die plakrijst aan de slag en ze in kleine porties te rollen. Echt heel makkelijk en iedereen kan dit! Je kunt bij dit recept ook allerlei andere ingrediënten bedenken uiteraard. Krokante kip met stukjes mango bijvoorbeeld lijkt me ook superlekker. Geniet van dit simpele sushirecept. Mocht je nog leuke varianten weten laat het me zeker even weten via het reactie-veld onderaan deze pagina. 

sushi met zalm

Sushi met zalm

Dit makkelijke sushigerecht lukt iedereen!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Japans, Oosters
Porties 2
calorieën 400 kcal

keukenapparatuur

  • 2 stukken vershoudfolie

Ingrediënten
  

Voor het bereiden van de sushirijst

  • 100 gram sushirijst
  • 1 el. sushi-azijn
  • 0,5 tl. suiker
  • 1 snufje zout

Overige ingrediënten

  • 120 gram verse zalm (of gerookte zalm)
  • 1 stuk avocado
  • 1 tl. sesamzaadjes
  • 1 el. sojasaus
  • 100 gram zeewiersalade

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens verpakking.
  • Rooster de sesamzaadjes even in een droge pan.
  • Snij de avocado doormidden, je kunt de pit verwijderen door zachtjes in de avocado te knijpen totdat hij los komt. Ga niet met een mes aan de slag, dat kan nog weleens mis gaan.
  • Haal de schil van de avocado en snij het vruchtgedeelte in stukjes.
  • Als je de zalm in één stuk hebt gekocht snij je wat dunne sashimi-plakjes.
  • De rijst hoeft na het koken niet helemaal afgekoeld te zijn om te verwerken.
  • In een klein pannetje doe je de sushi-azijn, suiker en zout, verwarm dat even totdat het goed opgelost is. Meng dat door de sushi.
  • Ik heb niet zo’n mooie professionele ring om iets in op te bouwen dus heb gewoon een glas gebruikt met plastic folie er in. Werkt perfect! Je kunt ook een koffiekopje gebruiken.
  • Leg een stuk vershoudfolie in een glas/kopje en doe daar een deel van de sushi in, druk goed aan.
  • Leg op een bordje eerst de stukjes avocado, dan het sushitaartje en dan de plakjes zalm. De zeewiersalade doe er bovenop en strooi uiteindelijk de sesam over het gerecht. Wat sojasaus voor ernaast en klaar is je heerlijke gerecht al.
Trefwoord Avocado, sushi, Zalm, zeewier
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven