Over mij

Leuk dat je hier een kijkje neemt!

Leuk dat je over mij wilt lezen :). Mijn naam is Renée Bendien, ik ben 43 jaar en woon samen met mijn man Peter (geregistreerd partner officieel maar dat bekt niet zo lekker) en golden retriever Siena in Oirschot, Noord-Brabant. Ik hou heel erg van gevarieerd en gezond eten met veel groenten zodat ik flinke porties kan eten :).

Omdat ik, vanaf mijn 19e, de ziekte van Crohn heb en sinds een paar jaar nog restverschijnselen heb van long-COVID, ben ik al jong op zoek gegaan naar wat voeding voor mijn gezondheid en energie kon doen. Ik heb de opleidingen doktersassistente en gewichtsconsulente afgerond en toen ik long-COVID kreeg ben ik in de Chinese voedingsleer gedoken. Ik merkte snel dat die combinatie me echt heel goed hielp. Ik gun jou ook een energiek en blij lijf! Daarom deel ik gezonde recepten, blogartikelen en heb ik een cursus over gezonde voeding gemaakt. In de cursus deel ik alles wat ik gebruikt heb om me weer fit te voelen. Mijn eetpatroon is een samenstelling van de westerse en de Chinese voedingsleer geworden. Echt het beste van twee werelden.

Wat voor soort recepten ga je hier vinden: ik vind het belangrijk om niet teveel zout te eten, een tekort komt in Nederland bijna niet voor dus het is vooral belangrijk om zelf geen zout toe te voegen en liever met kruiden aan de slag te gaan. Ik ben flexitariër (ik eet dus wel alles, maar de hoeveelheid vlees hou ik beperkt), hou niet van al te pittig eten en kook heel regelmatig vegetarisch. Ik hou naast voedzame maaltijden ook van plaattaarten, lasagne en borrelhapjes hoor! Die ga je ook zeker terugvinden tussen mijn recepten. Wat mij betreft is het gewoon belangrijk het goed in balans te houden.

Dikke tips: wat ik áltijd in de diepvries heb zijn diepvriesgroenten en -fruit, hartig taartdeeg en appeltaart voor ‘noodgevallen’ natuurlijk ;). Als ik geen zin heb om boodschappen te doen kan ik toch een volwaardige maaltijd op tafel zetten.

Hopelijk vind je mijn recepten leuk om te maken, ze zijn in ieder geval niet moeilijk en de ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen.

Voedingsdeskundige: ik heb meerdere opleidingen richting gezondheid en voeding afgerond. Sinds eind 2022 heb ik daar de Chinese voedingsleer aan toegevoegd. Daarom vind je op deze website niet alleen gezonde recepten, maar ook blogartikelen met allerlei tips en adviezen over gezonde voeding en de cursus/zelfstudie ‘gezond eten voor de echte lekkerbek’. Het is een korte cursus die je via een download aanschaft, maar ik heb ook een geprinte versie die ik naar je op kan sturen. Meer informatie daarover vind je op deze pagina.

Liefs Renée

Profielfoto Renee
Vegetarische noodlebowl met ei

Volg mij op mijn socials

De laatste recepten van mij kun je vinden op mijn socials, zoals op Instagram, Facebook en Pinterest. Volg mij daar ook online en kom met mij in contact!

De lekkerste recepten wekelijks in je mailbox

Mis geen enkel recept, abonneer je op mijn nieuwsbrief!

aandacht voor mooie producten

Wil je je product onder de aandacht brengen bij mijn volgers?

Winkelwagen
Scroll naar boven