Cupcakes van amandelmeel met botercrème
Ik ben best wel trots op deze knappe cupcakes van amandelmeel met botercrème. Ik ben namelijk niet zo van het bakken en doe dat dus ook bijna nooit. Ik vind het niet leuk om een recept exact na te moeten …
Wie houdt er niet van een toetje? :) Bijna iedereen toch? Ik moet wel zeggen dat ik niet van de mierzoete desserts ben en ook niet van ijs. Dan zou je zeggen dat er niet zoveel overblijft maar dat is niet helemaal waar want als er ergens een crème brulee, chocolade-lavacake, appeltaart of iets dergelijks op de kaart staat dan ben ik verkocht!
Staat er alleen maar ijs op een menu dan weet ik dat ik een machtiger voorgerecht kan nemen want dan hou ik het bij een kopje thee :). Ik hoop altijd dat ik dan wel nog een paar bonbons of een lekker koekje krijg. Een zoete afsluiter, hoe klein ook, is toch wel erg lekker. Mijn dessert recepten zijn erg makkelijk te maken, bevatten vaak iets van fruit om het wat frisser te maken en zijn dus niet mierzoet. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!
Ik ben best wel trots op deze knappe cupcakes van amandelmeel met botercrème. Ik ben namelijk niet zo van het bakken en doe dat dus ook bijna nooit. Ik vind het niet leuk om een recept exact na te moeten …
Deze pompoentaart met speculaas, verse roomkaas en gekaramelliseerde hazelnoten is werkelijk goddelijk. Hij vult wel enorm dus een klein puntje is voldoende als traktatie op een verjaardag of andere gelegenheid. Degene die me al langer volgt hier op de website …
Ik wilde broodpudding zelf maken om oude oliebollen mee op te maken. Ik vind het echt super zonde om iets weg te gooien en normaal gesproken geef ik, wat ik teveel maak voor de recepten hier op mijn blog, weg …
Rabarbercake met aardbeien, kaneel en poedersuiker. Rabarber is een makkelijk te bereiden groente die vaak in zoete gerechten wordt gebruikt. Het seizoen is van eind maart tot en met juli, met de maand mei als beste maand. Omdat rabarber erg zuur …
Cheesecake in een glaasje met browniebodem en Paasei-oortjes. Dit is een súpersimpel toetje voor bij de Paasbrunch of Paasdiner. Ik heb ze niet te groot gemaakt want ze vullen nogal ☺️. Leuk om samen met kinderen te maken ook trouwens. …
Ja hoor, dat zie je goed! Ik heb me weer eens gewaagd aan een baksel. Natuurlijk is deze cake met peren ontzettend simpel voor deze ‘ik-kennie-bakken-prinses’. Ik moet zeggen dat ik best wel kan bakken als ik maar wil, ik …
Dit sorbetijs met munt en kletskoppen heb ik ooit eens gemaakt als kerstdessert. Het ziet er feestelijk uit, is erg simpel en budgetvriendelijk. Uiteraard is dit op elk ander moment in het jaar een heel goed idee. Als je bijvoorbeeld …
Wortelcake met walnoten. Het is nog nooit zo lekker geweest om groenten te eten hoor! Dat konijn bij de bakker weet er niks van ;). Zoals de meesten die weleens wat vaker iets van me maken (of me al een …
Deze frozen yoghurt met banaan en frambozen is een heerlijke snack of leuke toevoeging aan een zelfgemaakt dessert. Een paar bolletjes ijs of een stukje taart met een flink stuk frozen yoghurt presenteert erg leuk en is ook nog eens …
Frambozendessert met munt en kokos. Wij eten niet vaak een toetje, of wat chiquer “dessert”, thuis. Dit toetje is echt meer een toetje dan een dessert hoor, het ziet er misschien wel net uit doordat ik het in glaasjes heb …
Deze bananenpannenkoekjes met frambozen en munt, kun je als ontbijt of avondmaaltijd eten, maar ook als dessert. Als je het als dessert serveert is het zeker genoeg voor 4 personen. Als maaltijd voor 2. Peter en ik eten zelden pannenkoeken …
Deze wentelteefjes met vers fruit zijn heel het jaar door een topper. Zeker als je met wat ouder brood nog iets goddelijks wilt maken. Als je een uitgebreide brunch verzorgd, voor Pasen bijvoorbeeld, dan is dit ook een heel goed …
Mascarpone rood fruit met limoncello, cantuccini en amandelen. Wat een romige heerlijkheid is dit geworden. ???? Ik heb er Limoncello in verwerkt zodat je ook een zuurtje hebt en het zomerfruit is ook zoetzuur. Ik hou zelf niet van erg …
Deze kersencrumble is eeen goede afsluiter van een heerlijk diner. Je kunt in plaats van kersenvulling ook appel, banaan, peren of een combinatie van verschillende fruitsoorten gebruiken. Ik heb de crumble ook weleens gemaakt met appels, peren, kaneel en rozijnen, …