Soep

De soepen die ik maak bevatten veel minder zout dan gangbare soepen uit de supermarkt. Dit maakt hem vele malen gezonder en ook nog eens erg lekker als het goed op smaakt is gemaakt met verse of gedroogde kruiden. Een ui en teentje knoflook mist mijn soep ook bijna nooit :). Dat zijn toch ook wel echt goede smaakmakers om het lekker mee op te bouwen. Om een soep wat romiger te maken gebruik ik meestal zuivelspread. Dat is niet meteen zo vet als bijvoorbeeld kookroom. En het maakt het ook vaak wat dikker wat ik wel lekker vind. Vooral bij een herfst- of winterse soep. Een wat meer zomerse of lente-soep mag van mij dan weer helder en licht verteerbaar zijn. Soms maak ik een soep op basis van een roux, maar dat doe ik niet te vaak, lijkt me toch wat minder gezond. We eten overigens niet heel vaak soep, als ik het maak dan is het als hoofdgerecht met een broodje erbij. Daar ben ik gek op, lekker met zelfgemaakte kruidenboter op basis van halvarine. Nou goed, genoeg gepraat over soep, haha! Geniet van de recepten!

bouillon maken

Bouillon maken

Zelf bouillon maken is helemaal niet moeilijk en stukken gezonder dan bouillonblokjes. Ik gebruik, als ik bouillonblokjes pak, altijd de varianten met minder zout, maar er zit nog steeds allerlei vulmiddelen in zoals smaakversterkers en gist. Deze keer heb ik …

Bouillon maken Lees verder »

Winkelwagen
Scroll naar boven