Orzo met witlof
Ik heb een heerlijk romige orzo met witlof en verse basilicum gemaakt. En ik heb trouwens ook nog Parmezaanse kaas toegevoegd, dat hoort er echt bij vind ik. Zo is dit een snelle vegetarische topper geworden, in 20 minuten staat …
Ben je op zoek naar lekkere en makkelijke vegetarische recepten? In deze categorie vind je vast een vegetarisch recept naar je smaak. Er zijn nogal wat mensen die aangeven hun stukje vlees of vis echt niet te kunnen missen, maar als ze dan een echt goed bereide vegetarische maaltijd voorgeschoteld krijgen weet ik zeker dat ze het niet missen en vaak niet eens in de gaten hebben. Je kunt met allerlei andere ingrediënten een maaltijd zoveel vulling en smaak geven dat het echt niet nodig is om zoveel vlees of vis te eten.
In het e-book ‘makkelijk vegetarisch’ deel ik alle tips en tricks, 30 recepten en de voordelen voor je gezondheid (en de planeet) met je.
Ik heb een heerlijk romige orzo met witlof en verse basilicum gemaakt. En ik heb trouwens ook nog Parmezaanse kaas toegevoegd, dat hoort er echt bij vind ik. Zo is dit een snelle vegetarische topper geworden, in 20 minuten staat …
Ik heb weer eens een supersimpele vegetarische pasta met pompoenpitten voor je. Dit eenpansgerecht is al in 25 minuten klaar en door de heerlijke verse basilicum en citroen is het een heerlijk fris gerecht geworden. Lekker op warme dagen of …
Deze heerlijk kruidige linzen stoofpot met naanbroodjes is echt een aanrader! De ingrediënten zijn goed betaalbaar en het recept is weer heel makkelijk. Naanbroodjes Ik hou heel erg van naanbroodjes, ze zijn heel makkelijk om zelf te maken en lekker …
Ik had weer de leukste taak van de week, restjes opmaken. Dat vind ik althans altijd een heel leuke manier om mijn creativiteit in de keuken te uiten. Deze keer ben ik voor deze frittata met aardappelen, cherrytomaatjes, broccoli en …
Ik heb een tijd terug deze gemarineerde eieren ontwikkeld. Ik ben dol op de Aziatische keuken en deze gekookte eieren met oosterse smaakmakers leek mij superlekker. Later kwam ik erachter dat je dit blijkbaar Indische eieren noemt, haha. Vandaar dat …
Een gezond broodje shoarma wordt bij mij thuis met gejuich ontvangen! Sowieso is een warm gevuld broodje hartstikke lekker. Alleen vind ik het reguliere shoarmavlees wel erg vet en daarom eten we dat sporadisch, maar ik vind het wél superlekker. …
Een gezonde variant van de echte big mac is deze big mac wrap. Ik heb al in geen tijden een big mac op, toen ik voorheen volleybalde aten we na een uitwedstrijd altijd een extra groot big mac menu. En …
Eigenlijk vind ik alle ovengerechten voor een doordeweekse dag ideaal. En een traybake is daarvan wel de nummer 1, makkelijk, weinig werk en veel groenten. Deze keer heb ik een traybake met halloumi gemaakt. Halloumi is een wat hardere kaas …
Deze borrelkaas met knoflook en tijm zet ik niet elke week op de borreltafel, hoewel ik dat best zou willen. Echt gezond kun je deze brie gevuld met cranberries, honing, walnoten, gebakken knoflook en tijm natuurlijk niet noemen. Maar feestelijk …
Bladerdeeg met pesto is een fantastisch lekkere combinatie. Het luchtige en knapperige van het bladerdeeg en het zoute van de Parmezaanse kaas in de pesto is zo lekker! Dit hapje is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken …
Deze kruidige paddenstoelen stoofpot met port is een heerlijke vegetarische maaltijd met dat beetje extra. De verse kruiden, rode port en verschillende soorten paddenstoelen geven het net dat beetje meer wat je met kerst graag ziet. Het is een makkelijke …
Dit is echt een fantastisch kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten, pesto en een bladerdeegstengel. Echt heel makkelijk en de onderdelen zijn eventueel een dag van tevoren al te maken waardoor je op het moment zelf lekker snel klaar bent …
Kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten Lees verder »
Een gevuld Turks brood is altijd een feestje. Er zijn ontzettend veel soorten vulling te bedenken om in zo’n mooi, groot brood te doen. Deze keer heb ik me laten inspireren door Mandy van Mandyandmore. Ik ken haar via Instagram …
Gevulde pastaschelpen met spinazie, tomaten en hüttenkäse is bij mij op de eettafel altijd welkom! Ik heb dit recept weer vegetarische gemaakt, met extra veel groenten. De tomaten rooster je eerst in de oven, hierdoor komen er extra veel smaken …
Deze vegan curry met naanbroodjes en Dupuy linzen is ontzettend kruidig en vezelrijk. Ik heb veel kruiden gebruikt omdat ik zelf niet van pittig eten hou maar wel heel erg van kruidige stoofpotjes. Er zitten een heerlijke bite aan dit …
Deze romige pasta met pompoen en kaas is een echte herfsttopper. We eten in oktober en november veel pompoenen in Nederland terwijl ze bijna het hele jaar door verkrijgbaar zijn. De meeste pompoenen worden in september en oktober geoogst dus …
Toast balsamico champignons en pesto. Dit is werkelijk een topper onder de vegetarische lunchrecepten. De groene pesto heb ik zelf gemaakt, dat is hartstikke makkelijk en als je het zelf maakt is het lekkerder en bovendien bevat het dan ook …
Deze melanzane lasagne is een vegetarische en gezonde variant op de klassieke lasagne. En zo’n gezond alternatief kan ik wel gebruiken want ik ben van jongs af aan dol op lasagne. De variant met gehakt, tomatensaus een flinke laag kaas …
Pizza met vijgen, courgette, geitenkaas en pijnboompitjes. Verse vijgen zijn in Nederland in september en oktober te krijgen. Vaak kun je ze veel langer kopen bij de plaatselijke groenteboer, maar dan zijn ze meestal geïmporteerd en duur. Ik hou wel …
Deze vegetarische wraps met spinazie zijn supersnel klaar én budgetvriendelijk. Zeker als je spinazie uit de diepvries gebruikt. Ik heb volkoren wraps gepakt zonder toegevoegde suikers. In veel wraps is suiker toegevoegd terwijl je dit helemaal niet proeft dus kijk …