Venkelsoep met zalm en prei
Dit venkelsoepje met gerookte zalm en prei is de tweede gang die ik dit jaar bedacht heb voor het 4-gangen kerstmenu. Ook deze heb ik voor 4 personen gemaakt, maar omdat het onderdeel is van 4 gangen zijn het kleine …
Ik ben dol op voorgerechten! Eigenlijk nog meer dan een nagerecht, die sla ik graag over in een restaurant voor een lekkere entrée. Ik neem dan vaak geen soep, want dat vult teveel (zonde voor het hoofdgerecht). De soepen die je hier vindt zijn dan ook vaak door mij gegeten als maaltijdsoep, liefst met een lekker vers afgebakken broodje erbij. In een restaurant neem ik dan graag een fris, licht verteerbaar voorgerecht. Vooral lekker om dan iets met vis te nemen of eens wat te proberen waar ik nog nooit van gehoord heb. Als we eters krijgen dan maak ik uiteraard wel een voorgerecht, op een doordeweekse dag met z’n tweetjes doe ik dat eigenlijk nooit. Eet jij elke dag een voorgerecht?
Dit venkelsoepje met gerookte zalm en prei is de tweede gang die ik dit jaar bedacht heb voor het 4-gangen kerstmenu. Ook deze heb ik voor 4 personen gemaakt, maar omdat het onderdeel is van 4 gangen zijn het kleine …
Dit voorgerecht heb ik speciaal ontwikkeld voor kerst. Zo makkelijk en echt zalig! Zorg er wel voor dat je extra avocado’s koopt want je snijdt ze op het laatste moment open (anders verkleuren ze) en soms heb je per ongeluk …
Dit is echt de allerlekkerste pompoensoep die ik ooit gemaakt heb!! 🤩 Zo romig, zoet en kruidig. Ik vind pompoensoep met kokosmelk echt de perfecte combi! Deze keer heb ik er zoete aardappel, een hoop kruiden en pompoenpitten voor de …
Weer een echt herfstrecept is deze verwarmende soep met Aziatische tonen. En ook nog eens budgetvriendelijk 💶 want de bleekselderij, worteltjes en knolselderij waren spotgoedkoop in de supermarkt! 🥳 En je kunt er flink wat kommen soep uithalen. Voor deze …
Ik ben echt dol op de Aziatische keuken dus ondanks dat het lastig werken is met van die plakkerige springrolls is dit wel een favorietje van mij. Je bent er even mee bezig maar het smaakt zo goed! Ook heel …
Het bakken van rijstbladen zag ik al veelvuldig op Instagram voorbij komen. Het wellen en vullen van rijstbladen vind ik altijd heel lastig maar wel superlekker dus dacht ik ‘dan probeer ik het ook eens te bakken’. Dat bleek vele …
Deze heerlijk romige aspergesoep heb ik gemaakt voor de Paasbrunch, ik vind het altijd heerlijk om ook een klein soepje en wat warme hapjes bij de brunch te serveren. De bladerdeegstengels kun je natuurlijk altijd los maken, ook voor bij …
Deze heerlijke, romige soep was eigenlijk een left-over-maaltijd. Want ja, wat doe je als je alleen maar wortelen in huis hebt? Ik heb eens goed gekeken in de kast en een ui, knoflook, wat gedroogde kruiden en een beetje zuivelspread …
Bij mij is het eerder zondag-soepdag dan zondag-bakdag. En dan vooral in de winter. Ik bak sowieso niet graag hoor ☺️ en een lekkere maaltijdsoep gaat er zo af en toe in het weekend wel in! ✅ Ik eet er …
Van deze winterse salade had ik vorige week al een Reel geüpload op instagram, bij deze ook het uitgeschreven recept! Ik vind salades in de winter ook helemaal prima! En jij? Of moet het warm eten zijn? Met warm weer …
Witlofsalade met Hollandse garnaaltjes en Griekse yoghurtdressing Lees verder »
Dit is een makkelijk zelf te maken borrelhapje of amuse. Het lijkt misschien moeilijk om zelf kaaskoekjes te maken maar niets is minder waar! En welke combinatie is nou beter dan kaas en tonijn ☺️? Haha, dat vind ik dan. …
Ons mam maakte dit vroeger voor ons best vaak, soms dus met bloemkool maar ook met rugstukjes (klinkt goor, ik weet het, maar is echt goddelijk 😁). Ze bond deze soepen (ja, in de verleden tijd aangezien ons pap tegenwooordig …
Even een recept tussendoor zonder koolhydraten. Niet dat ik er wat tegen heb, in tégendeel!! 😅 Ik ben ervan overtuigd dat een goede portie koolhydraten in een gebalanceerd voedingspatroon past maar ik vond dit gerecht zo gewoon al af! Heel …
Erwtenpuree, kabeljauwhaas en hazelnootcrumble Lees verder »