Tonijn tataki met avocado
Deze tonijn tataki met avocado, zalm en sesam-crumble is al een heel oud recept van mij. Dat kun je ook wel zien aan de foto denk ik. Maar omdat het zo’n fantastisch lekker voorgerecht is en helemaal niet moeilijk, wilde …
Ik ben dol op voorgerechten! Eigenlijk nog meer dan een nagerecht, die sla ik graag over in een restaurant voor een lekkere entrée. Ik neem dan vaak geen soep, want dat vult teveel (zonde voor het hoofdgerecht). De soepen die je hier vindt zijn dan ook vaak door mij gegeten als maaltijdsoep, liefst met een lekker vers afgebakken broodje erbij. In een restaurant neem ik dan graag een fris, licht verteerbaar voorgerecht. Vooral lekker om dan iets met vis te nemen of eens wat te proberen waar ik nog nooit van gehoord heb. Als we eters krijgen dan maak ik uiteraard wel een voorgerecht, op een doordeweekse dag met z’n tweetjes doe ik dat eigenlijk nooit. Eet jij elke dag een voorgerecht?
Deze tonijn tataki met avocado, zalm en sesam-crumble is al een heel oud recept van mij. Dat kun je ook wel zien aan de foto denk ik. Maar omdat het zo’n fantastisch lekker voorgerecht is en helemaal niet moeilijk, wilde …
Dit is echt een fantastisch kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten, pesto en een bladerdeegstengel. Echt heel makkelijk en de onderdelen zijn eventueel een dag van tevoren al te maken waardoor je op het moment zelf lekker snel klaar bent …
Kerst voorgerecht: burrata met gemarineerde tomaten Lees verder »
Ik heb deze uiensoep met broodje kaas gemaakt met gruyèrekaas. Dat is een wat pittiger Franse kaas en aangezien dit ook een traditioneel Franse uiensoep is leek me dat heel goed te passen. Ik hou wel van een wat sterkere …
Sushi met zalm, avocado, sesam en zeewiersalade. Dit is zo lekker! Ik ben dol op de Aziatische keuken en sushi is wel één van de toppers. Ik maak ook weleens sushi gerold in nori met allerlei verschillende vullingen. Ik doe …
Witlofsoep met rivierkreeftjes en zelfgemaakte croutons. Ik ben niet zo gek op warme witlof moet ik zeggen, het wordt vaak te bitter naar mijn smaak. Met flink wat kaassaus en eventueel ham is het natuurlijk hartstikke lekker, maar ik vind …
Vitello tonnato met kaaskoekjes. Deze combinatie heb je vast nog nooit op? Het leek mij lekker om bij dit gerecht een knapperige en zoute toevoeging te doen. En wat is er nou lekkerder dan kaas? Haha, ik ben echt gek …
Chinese tomatensoep met appelmoes. En die appelmoes gaat ín de soep inderdaad, dat is echt zó lekker! Dan hoef je er helemaal geen suiker meer aan toe te voegen wat normaal gesproken bij Chinese tomatensoep wel gebeurt. Ik ben dol …
Bleekselderijsalade met appel, kaas en noten. Een soortgelijke salade aten we vroeger bij ons pap en mam regelmatig. Er waren veel groenten die één van mijn broers of ik niet lustten (en dat waren niet dezelfde groenten, dat zul je …
Deze venkelsoep met zalm en prei was de tweede gang die ik in 2022 bedacht heb voor het 4-gangen kerstmenu. Daarom heb ik het ook in glaasjes en met een prikker met gerookte zalm gepresenteerd. Dat ziet er meteen feestelijk …
Deze avocado met forelsalade heb ik speciaal ontwikkeld voor kerst, als voorgerecht. Vandaar ook de kerstballetjes op de foto ;). Maar dit makkelijke voorgerecht is natuurlijk geschikt voor elk etentje dat je organiseert. Zorg ervoor dat je extra avocado’s koopt …
Pompoensoep met kokosmelk is een fantastische combinatie. Dit is echt de allerlekkerste pompoensoep die ik ooit gemaakt heb. Zo romig, zoet en kruidig. Deze keer heb ik er zoete aardappel, een hoop kruiden en pompoenpitten voor de bite bij gedaan. …
Knolselderijsoep met wortel en gember. Deze verwarmende soep is een echt herfstrecept met Aziatische tonen. Dat is niet alleen heel lekker maar ook budgetvriendelijk want de bleekselderij, worteltjes en knolselderij waren spotgoedkoop in de supermarkt! Dat mag ook wel een …
Springrolls met noodles en ei. Ik ben echt dol op de Aziatische keuken dus ondanks dat het lastig werken is met van die plakkerige rijstvellen is dit wel een favoriet recept van mij. Je bent er even mee bezig (vooral …
Ik hou enorm van de Aziatische keuken. Ik heb in dit Aziatisch recept met mango en avocado eens wat nieuws geprobeerd. Ik heb rijstvellen gebakken in plantaardige olie. Ze krullen dan op en worden knapperig. Het bakken van rijstvellen zag …
Deze heerlijk romige aspergesoep met bladerdeegstengels heb ik gemaakt voor de Paasbrunch, ik vind het altijd heerlijk om ook een klein soepje en wat warme hapjes bij de brunch te serveren. De bladerdeegstengels kun je natuurlijk ook altijd apart maken, …
Deze heerlijke, romige wortelsoep was eigenlijk een left-over-maaltijd. Want wat doe je als je alleen maar wortelen in huis hebt? Ik heb eens goed gekeken in de kast en een ui, knoflook, wat gedroogde kruiden en een beetje zuivelspread had …
Deze broccolisoep met prei en zuivelspread heb ik op een zondagochtend in elkaar gedraaid. Bij mij is het eerder zondag-soepdag dan zondag-bakdag. Ik maak dan een enorme pan voor een hele hoop dagen, ik vries ook wat bakjes in zodat …
Van deze witlofsalade met Hollandse garnaaltjes heb ik vorige week al een Reel geüpload op instagram, bij deze ook het uitgeschreven recept! Ik vond voorheen salades in de winter ook helemaal prima, ik at ze wel minder dan op warme …
Dit is een makkelijk zelf te maken borrelhapje of amuse. Het lijkt misschien moeilijk om zelf kaaskoekjes te maken maar niets is minder waar! En welke combinatie is nou beter dan kaas en tonijn ☺️? Haha, dat vind ik dan. …
Ons mam maakte dit vroeger voor ons best vaak, soms dus met bloemkool maar ook met rugstukjes (klinkt goor, ik weet het, maar is echt goddelijk 😁). Ze bond deze soepen (ja, in de verleden tijd aangezien ons pap tegenwooordig …